Nederland, Rotterdam14 augustus 2019, door Maartje

Nieuw in Rotterdam: het eerste vegan all you can eat restaurant van het land: Rozey Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 14 augustus 2019, door Maartje

Nieuw in Rotterdam: het eerste vegan all you can eat restaurant van het land: Rozey Rotterdam

All you can eat? Dan hebben we het toch over een ordinaire vreetschuur waar vooral pleps op af komt? Geen porum, toch? Hé, wij zeggen het (schrijven het op), jij dacht het, geef toe. Jaja, maar das war einmal. Het kan namelijk ook écht classy, zo'n all you can eat restaurant. Heus. Sterker nog: het blijkt zowel classy als vega/ vegan te kunnen. Ha! Die zag je niet aankomen, wel? In Rotterdam opent het eerste all you can eat restaurant van het land: restaurant Rozey Rotterdam.

All you can eat restaurant Rozey Rotterdam

All you can eat restaurant Rozey Rotterdam

We schreven hier al eerder over de Rotterdamse Wijnhaven, niet in de minste plaats om dat het verstopte stukje Rotterdam een van de leukste postcodes van de stad is. Precies daar, bij die rode boot aan de kade van de Wijnhaven, opende Neerlands allereerste vega en vegan all you can eat restaurant. Holla! Klinkt plat, is uitermate chic uitgevoerd, en dat is knap.

Een hele avond onbeperkt vega of vegan tafelen voor een vaste prijs, dat is het eenvoudige en dus eigenlijk gewoon steengoede concept. En dat dan in een smaakvolle setting. Mét een spannend menu, dat al even smaakvol is als de surroundings van Rozey Rotterdam. Aan het perfectioneren van de kaart is ruim een halfjaar gewerkt, en dat voel, en proef je. De staf bestaat uit vega’s en vleeseters en gezamenlijk proefden zij honderden producten om de smaak te perfectioneren.

Alweer een vegan zaak? Hebben we er daar nog niet genoeg van? Nou nee dus, echt niet. Bovendien blijven de plantaardige gerechten op de menu’s van ‘normale’ restaurants nog steeds vaak een ondergeschoven kindje. En staat er plantaardig op de kaart, dan komen nog steeds niet veel chefs veel verder dan gevulde groente of een ratatouille. Bij Rozey een veelzijdig en uitgebreid menu zonder vlees of dierlijke producten, met een nadruk op alternatieven voor traditionele (vlees)gerechten. Een belangrijk ingredient is jackfruit, een vleesvervanger die in opmars is en, indien goed klaar gemaakt, bijna niet te onderscheiden van vlees.

Er staan de welbekende vega burgers en friet op het menu, maar carpaccio van biet, steak van watermeloen, zeewierbitterballen, pulled jackfruit en Kentucky fried bloemkool. En vegan wijnen, biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, thee van Pukka, Bos ice tea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere, de biologische kazen van Bastiaansen en de biologische koemelk of de havermelk van Oatly.