• 16 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 July 2018
  • 15-02-2018
  • Den Haag

Nieuw: Urban Restaurant Hendriks in Den Haag

Nieuw: Urban Restaurant Hendriks in Den Haag

Het hield ons een tijdje terug flink bezig: het mysterie rondom Urban Restaurant Hendriks in Den Haag. Dit kwam mede door de stickers die overal in de stand hingen, met daarop uiterst geheimzinnige vragen die samen hét antwoord moesten vormen op deze geheimenis. Wat ó wat is Urban Restaurant Hendriks? Wat we wisten: ‘hapjes van gefrituurde jalapeños en avocado en veel speciaal bieren, cocktails en gin op het menu'. Je begrijpt, toen de deuren twee weken geleden openden, gingen wij er direct heen.


Wat blijkt? Urban Restaurant Hendriks is behalve een mond vol -daarom vanaf nu gewoon Hendriks- een hartstikke fijne aanwinst voor de al zo leuke Prins Hendrikstraat in Den Haag. Met eigenaren die ook de scepter zwaaien bij de Scheveningse beachclubs Titus en At Sea kon het ook bijna niet fout gaan, maar toch. (alhoewel, de verwarming mag een tandje hoger en de muziek een tandje lager).

Barts-Boekje- hendriks den haag

Anyway, Hendriks is verdeelt in twee delen: voorin een tja, hoe zullen we het noemen, lounge gedeelte met hoge tafels. Denk veel hout, veel groen voor een lekker warme sfeer. Perfect voor een borreltje of vier en wat hapjes. Achterin een open keuken -met ontzettend vrolijk aanrecht dat dient als grande eye catcher- en lage tafels voor een meer restaurantachtige sfeer. Overbodig om te zeggen dat wij voorin plaatsnamen, want hey, er mag gedronken worden.

Over die gefrituurde jalapeños en avocado: we hebben stante pede besloten dat een bezoek aan Hendriks niet compleet is zonder deze hapjes. Het is ongewoon, apart, een beetje gek en vooral heel erg lekker. Doen dus! Als hoofd namen we de spicy falafel bowl en de entrecote met sinaasappelcompote. Grote porties, met begeleidend advies, want van die compote wil je niet te veel nemen. Allebei een aanrader. Ook leuk: kies je voor een speciaal biertje, dan wordt dit gewoon uit een blikje geserveerd. Tel daar de Café del Mar-achitge achtergrondmuziek bij op en voilà, je waant je in het Ibiza van het Zeeheldenkwartier.

Bonus tip: ga hier ook absoluut plassen, de wc’s maken je sowieso aan het lachen.

Urban Restaurant Hendriks Den Haag
Prins Hendrikstraat 55A

x Lise