21 oktober 2017, door Maartje

NIKS van Greenpeace

21 oktober 2017, door Maartje

NIKS van Greenpeace

Ja. Leuk. Wat is leuk? NIKS is leuk. NIKS is namelijk een top initiatief van Greenpeace, als je het ons vraagt. Het idee is simpel (en simpele ideeën zijn altijd, maar dan ook echt altijd, de beste ideeën): de pepernoten liggen in de schappen en dat betekent maar 1 ding: de feestdagen komen er weer aan. En met de feestdagen, komen de verplichte cadeau's waar, ze nou zelf, je 9 van de 10 keer echt niet op zit te wachten. Toch?

En dus lanceert Greenpeace NIKS, het meest gevraagde cadeau voor de feestdagen. Vanaf 1 november verkrijgbaar op greenpeace.nl/niks. Jouw eigen niksige niks komt in een knap, eigentijds bruin doosje van gerecycled karton waar dus, duh, niks in zit. Maar het doosje is ideaal voor je bonnen, ZZP'ers onder ons. Win-win dus. Kost dat? Niet niks, maar ook niet veel. De opbrengst gaat namelijk als eenmalige donatie naar Greenpeace die het geld gebruikt voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu.

Niet niks dus, zo'n NIKS cadeau: je geeft de krijger hulp bij het werk aan het niet meer kappen van bomen de Amazone, dat er niks vervuilends meer in de oceanen terechtkomt en niks meer uit de bodem van de Noordpool wordt geboord. En dat gigantische cadeau past ook nog eens gewoon door de brievenbus. Noem dat maar eens niks.

NIKS is in meerdere versies verkrijgbaar, zoals ‘drie keer NIKS’ en ‘helemaal NIKS’ op greenpeace.nl/niks