Nederland, Nijmegen6 december 2023, door Julia Leijzer

No-nonsense food bij Plek in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 6 december 2023, door Julia Leijzer

No-nonsense food bij Plek in Nijmegen

Weer zo'n hidden gem buiten het drukke centrum van Nijmegen is restaurant Plek aan de Houtwerf, een creatieve broedplaats aan de rand van Nijmegen-Zuid. Plek is een restaurant, net even anders: een grote industriële ruimte met een hoop kleur en een ovalen bar als middelpunt. Meteen met je neus in het menu duiken is een tikkeltje overdreven want je zult eerst druk zijn met de positieve overprikkeling van de prachtige spulletjes en extravagante inrichting. En het leuke, veel accessoires kun je ook nog kopen in de Plek Shop. Maar, we komen natuurlijk bij Plek om te eten! Pizza's met burrata, vega burgers of een gegrilde rib-eye. Enjoy!  

Lunch of diner bij Plek

Lunch of diner bij Plek

Dagje aan de studie op de universiteit? Dan is Plek bij uitstek een ideale lunchlocatie, het is op loopafstand van de campus en geeft je even een treat yourself momentje na hard studeren. Ook voor een grote groep is hier genoeg plek voor een keer uitgebreid tafelen of borrelen, neem je collegezaal dus maar lekker mee. Over borrelen gesproken, Plek heeft geweldig lekkere borrelplanken (large!), flammkuchen en homemade focaccia’s, jum! En wie zegt dat borrelen altijd met alcohol moet? De homemade lemonades en mocktails zijn meer het proberen waard.

Plek met een hoofdletter P

Plek met een hoofdletter P

De letter P staat centraal bij Plek, zo vind je een overvloed aan papegaaien, pauwen en piranha’s. Nee, niet op je bord maar op de behangen muren en in de dierlijke accessoires. Een beetje tropisch, that’s what we love.  Ook de menukaart barst van de Pizza’s, Porchetta, Pulled oesterzwammen, Pastinaaksoep en Pasta. Ooit zoveel P-gerechten op één menukaart gespot? Aan creativiteit geen gebrek, nu moet je nog iets kiezen ook.

 

Plek NMGN