Nederland, Amsterdam13 april 2023, door Maartje

Op culinaire wereldreis in eigen land bij restaurant Nomads in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 13 april 2023, door Maartje

Op culinaire wereldreis in eigen land bij restaurant Nomads in Amsterdam

Ok, een kleine disclaimer: binnentreden bij restaurant Nomads is geheel op eigen risico. Grote kans dat je namelijk voor een diner (of lunch) naar binnenstapt en met een vliegticket het pand verlaat. Hoe dan? Nomads in Amsterdam mag je ook wel een reizende wereldkeuken noemen. Twee keer per jaar reist het personeel naar een foodie hotspots ergens (ver) buiten Nederland. Daar struinen ze lokale markten af, volgen ze kookworkshops, gaan op zoek naar bijzondere producten en proeven ieder authentiek gerecht. Inspiratie check, dan keren ze terug naar Amsterdam-Oost en presenteren ze de gerechten met een eigen twist. Leuk voor die vakantievibes in eigen land.

Restaurant Nomads

Restaurant Nomads

Naar welk land je afreist op het moment dat je naar Nomads gaat, kan dus verschillen. Wij gingen voor heel even naar Singapore.  In samenwerking met Singapore Airlines en Singapore Tourism Board serveren ze in 2022 een Singaporees menu. En we zijn om, we willen naar Nomads voor de verrukkelijke gerechten, de bekende Chili-krab, Laksa (curry) of Bak Kut Teh (Buikspek) en niet te vergeten de goede cocktails. Maar we zijn ook om om dat vliegticket te boeken naar Singapore. Het menu laat zien dat er in Singapore zoveel verschillende culturen bij elkaar komen. En zoveel verschillende culturen, betekent ook zoveel verschillende keukens.

 

Op vrijdag, zaterdag of zondag begint Nomads al lekker vroeg met de mogelijkheid om te lunchen. Ook overdag kun je dan al naar Singapore, maar NOMADS klassiekers van de lunchkaart kiezen kan dan ook nog.

Tijdens het diner moet je er wel even lekker voor gaan zitten. De chef neemt je mee in de avond mee op reis langs de culinaire hoogtepunten van Singapore. Die experience heb je in 4 gangen, 5 gangen of 6 gangen en inclusief of exclusief drank. Wat je ook doet, neem de Singapore Sling cocktail in overweging.

Nomads