29 december 2023, door Isa de Laat

Goede voornemens volhouden? Zo maak jij ze dit jaar wel waar

29 december 2023, door Isa de Laat

Goede voornemens volhouden? Zo maak jij ze dit jaar wel waar

Januari: de sportscholen zijn drukker dan ooit, de kroegen rustiger en in veel huizen zijn de snoepkasten nog nooit zo leeg geweest. Het is de ene (tikkeltje vermoeiende) maand in het jaar waar je niet alleen maar sponsor van de sportschool bent, je de 10.000 stappen wél aantikt en de maand waarin self care hoog staat. De welbekende goede voornemens, leuk voor een maand (als dat al lukt) en daarna laten we in 1,2,3 alles weer varen. Want hé, het leven moet vooral leuk blijven. Goede voornemens volhouden? Hoeft niet, mag wel natuurlijk. En zo maak jij ze dit jaar wel waar.

Reflect: gratis reflectie en doelen jaarboek

Reflect: gratis reflectie en doelen jaarboek

“Als je niet kiest waar je heen wilt, dan kom je waarschijnlijk uit waar je niet wilt zijn”

Serieuze goede voornemens beginnen bij reflectie en het stellen van de juiste doelen. Dennis (coach) en Hugo (ondernemer) namen tien jaar geleden de stap om samen te reflecteren op het afgelopen jaar en doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Dat werkte zo goed dat ze het sindsdien ieder jaar doen en dat meerdere bekenden zich bij hen aansloten.

En toen ontstond het passion project Reflect waarbij ze zoveel mogelijk mensen willen inspireren om stil te staan en te reflecteren op 2023. En van daaruit een duidelijke richting te bepalen voor 2024. Download je gratis werkboek om je hierin te begeleiden met wetenschappelijk bewezen methodes, oefeningen en mooie vragen.

Doe je mee om van 2024 je mooiste jaar (tot nu toe) te maken?

Vitakruid Vitaminetest 

Vitakruid Vitaminetest 

Bij velen staat een gezonde levensstijl ieder jaar weer hoog in het lijstje van goede voornemens en na een maand vol oliebollen en kerststollen kan het ook zeker geen kwaad om de vitamines weer even aan te vullen. Goed voor jezelf zorgen en gezond eten kunnen daarbij helpen. Dat hoeft heus niet moeilijk te zijn, en supplementen maken het nog een stuk makkelijker om de gezondheid te ondersteunen. Bij Vitakruid zijn ze transparant en voegen ze geen onnodige vulstoffen toe aan hun supplementen. Want ook voor supplementen geldt, check goed wat je slikt.

Om meer inzicht te krijgen in je huidige voeding, leefstijl en welke supplementen eventueel een goede aanvulling voor jou zouden kunnen zijn, kun je bij Vitakruid een gratis vitaminetest doen. De test werd onlangs vernieuwd en geeft je naast advies nu ook extra handige voedings- en leefstijltips.

Vitakruid Vitaminetest 

Een Nieuw Begin

Een Nieuw Begin

Ja leuk die goede voornemens maar als je steeds terugvalt in oude patronen, dan kom je niet echt verder. Herkenbaar? House of Deeprelax heeft in januari een 10-daagse online training waarbij je lekker door de mangel gaat.

Aan de hand van video’s, masterclasses en meditaties ga je aan het werk om fysieke en mentale klachten te helen, wat oude overtuigingen op te ruimen, onze angsten te herkennen en goed te leren ontspannen. Zeg maar dag tegen dat wat je groei tegenhoudt en doei tegen onnodige stress in het leven. Vanaf 2024 gaan we meer ontspannen en vrijer te werk. Het nieuwe jaar betekent Een Nieuw Begin.

Een Nieuw Begin start op 21 januari en de content is een heel jaar beschikbaar.

Dry January

Dry January

Dry January, het is niet voor iedereen weggelegd en stiekem ook lastiger dan je denkt. Wat het wel is, is effectief. De opties voor alcoholvrije drankjes worden beter en beter en volhouden wordt daardoor steeds gemakkelijker. Hier lees je hoe je Dry January wel volhoudt.

En ben je nog op zoek naar een alternatief om The Solution van Oslo Skin Lab mee te drinken, dan geven wij je een paar opties:

Zakje van The Solution van  Oslo Skin Lab erin en je hebt twee vliegen in een klap te pakken, daar houden we van!

Self Care

Self Care

Self care zou niet alleen aan het begin van het jaar prioriteit moeten hebben, maar eigenlijk altijd. En voor self care vallen we allereerst toch weer terug op The Solution (we weten: we vallen in herhaling, maar hey, echt een top tip).

  • Met deze duurzame beauty producten zit je niet alleen voor jezelf snor, maar ook voor de natuur.
  • Self care is er in de breedste zin van het woord. Valt jezelf verwennen daar ook onder? Wij vinden van wel. Deze speeltjes wil jij (beloofd!) in je nachtkastje.
  • Wat dacht je van living retreats. Connectie, rust, goed eten en een mooie omgeving zijn basis bij deze events. Verder hoef jij je alleen nog maar open en ontvankelijk op te stellen.
  • Aandacht voor de tanden, want heb ze lief. Wat als we nu niet blij zijn met hoe dat gebit op een rijtje staat en hoe die tanden en kiezen naar voren komen op de groepsfoto’s en selfies? Met Tootsee los je het probleem van een ontevreden gebit binnen no-time op.

Train je leesspier

Train je leesspier

Lezen, lezen en nog eens lezen. Op het strand, in de trein of gewoon lekker thuis, het kan overal en ook in het nieuwe jaar zeker een goed voornemen om meer te doen. De Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) bedacht hier iets op en bracht daarom een gratis leesdagboek uit ook wel een soort bullet journal die vol zit met leuke opdrachten en uitdagingen, wat motiveert om te blijven lezen en waarin je al je lievelingsboeken kunt bijhouden. Het Leesdagboek kun je gratis ophalen in 1 van de 28 OBA-Vestigingen.

En nu heeft OBA voor alle boekliefhebbers onder ons, nog iets super leuks en bieden ze de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een leesclub. Wat dit precies inhoudt? Je leest met een groepje mensen in een bepaald tijdsbestek steeds allemaal hetzelfde boek en na afloop spreek je ergens af om het boek te bespreken. Vinden we mooi.

Meer informatie over de leesclub lees je hier. 

Sporten

Sporten

Tja, we zijn er niet allemaal even fan van. Maar goed voor je is het wel en daarom staat het bij velen bovenaan het lijstje met goede voornemens.

 

Heb je een kleintje? Dan wordt het nog wat lastiger om je doel te bereiken. Maar – en je voelt hem al aankomen – ook daar zijn tegenwoordig allerlei oplossingen voor bedacht, zoals plekken waar de opvang bij inbegrepen is. Of nog veel leuker: sporten mét de kleine. In dit artikel lees je allerlei tips om kids en sporten te combineren.