16 september 2017, door Maartje

Oerdrift & Kippevel @ Camping de Lievelinge – 30 september

16 september 2017, door Maartje

Oerdrift & Kippevel @ Camping de Lievelinge – 30 september

Camping de Lievelinge is uniek in zijn soort. Waar ’m dat in zit? Misschien legt het ontstaan van de camping-plus dit het beste uit: De Lievelinge is het geesteskind van de eigenaren van creatief productiebedrijf WINK, ooit (en in het hart nog steeds) een trots Utrechts bedrijf. Echter, een kantoor in de voormalige Shell-toren in Amsterdam-Noord, Adam Toren, was een buitenkans, die konden ze niet laten lopen, dus daar zitten ze nu. Wat er voor dit verhaal totaal niet toe doet. Afijn. WINK – experience architects noemen ze zichzelf – is een bedrijf dat veel grote internationale evenementen verzorgt en tijdens al die events, beurzen en festivals tal, maar dan ook tal van props verzamelde, van kleine snuisterijen tot fikse decorstukken. Die ervaring op het gebied van evenementen en festivals, die vaardigheid om een tastbare droom te creëren, met recht een belevenis, én die speeltuin aan props, vormden de basis van een plek waar het feest is, het hele jaar rond, met een langdurig hoogtepunt in de zomermaanden.

 

Barts-Boekje-lievelinge 3

Eén relaxed ongoing event eigenlijk, aangezien er niet in een paar dagen gepiekt hoeft te worden. Soms met livemuziek, vaak met een barbecue, meestal met dat onmiskenbare, niet te vatten bohemian sfeertje dat zich verspreidt over het terrein in kleine, gezellige brandhaardjes van privéfeestjes, en altijd met goed volk. Hadden we al gezegd dat alles er meer dan te gek uitziet? Ratjetoe aan zigeunercaravans, stuk voor stuk tot in de details aangekleed (zelfs de doktersromans ontbreken niet), omgebouwde bussen om in te slapen, unieke en gigantische spiegeltenten (in eigen bezit), luxe houten cabins, een meertje, een zweefmolen, een bar in een oude draaimolen en een gezellig houten hoofdrestaurant. Fan, dat zijn we.

Barts-Boekje-lievelinge 4

Nu het seizoen toch echt ten einde komt, doen de mensen van de Lievelinge niets liever dan de zomer in stijl afsluiten, zoals je dat van ze gewent mag zijn eigenlijk. Dat feest staat het weekend van 30 september te gebeuren, weer of geen weer want het wordt, heus, 'multidimensionaal, interdisciplinair, bovennatuurlijk en buitengewoon!', zo zeggen ze zelf. Mooi. Hoofd in de wolken, voeten in de klei.

 

Barts-Boekje-lievelinge

Je mag op vrijdag je tentje al op komen zetten welke tot en met zondag lekker mag blijven staan voor een bijzonder Lievelinge weekender met het hoogtepunt op de zaterdag, daaromheen 'gewoon' het altijd fijne eigen Lievelinge-ding: cocktails bij de buitenbar, pizza, kampvuurtje, gluren bij de buren... Beetje jammen en natuurlijk bouwen aan je oer-outfit met behulp van de speciale pop up editie van Leo en Mirjam's paradijsvogel & feestbeest vintage versier kraam. Hoppa. En dat was pas de vrijdag. Op zaterdag begint De Lievelinge met ontbijt en yoga en vanaf 12.00 uur begint het programma van muziek, performances, workshops en kunstinstallaties. Tot 01.00, dan gaat de muziek weer uit (al blijft het kampvuur nog even aan). Op zondag weer yoga, de welbekende Lievelinge brunch met een fijn muziekje en, dit seizoen voor het laatst, de zondagse higher state of Lievelinge-vibe. Wat dat is, mag je lekker zelf uit gaan zoeken.

Camping de Lievelinge Haarweg 6, Vuren, lievelinge.nl