Nederland, Limburg8 april 2022, door Bo Peters

Bubbels en Oesters in een oude molen? OH30 has it! (Weert, Limburg)

Nederland, Limburg, 8 april 2022, door Bo Peters

Bubbels en Oesters in een oude molen? OH30 has it! (Weert, Limburg)

Say what? Een oude molen en daarin eten? Jazeker. Verscholen in een, zeg maar gerust, héél uniek pand vlakbij het Limburgse Weert ligt namelijk dit restaurant: OH30. En of je hier lekker kunt eten! Het is dé plek waar je gaat fine-dinen when in het zuiden. Tot in de puntjes verzorgd. Wij zijn door het dolle heen. Waar oh waar, horen we je denken? Nou, in het nét wat meer bourgondische deel van ons land: het zuiden. Gelegen in Weert (midden-Limburg) vind je OH30.

OH30 (Weert, Limburg)

OH30 (Weert, Limburg)

Bij OH30 kun je terecht voor de full experience.  Je schuift aan, kiest voor het zogenaamde beleefmenu (4, 5 of 6- gangen) en laat je vanaf dat moment in de oh-zo-heerlijke watten leggen. Start je avond met een bubbel of verrassende welkomst cocktail en dito bites. Hier kun je terecht voor een steengoede maaltijd: hier hóuden ze namelijk van eten. Is oké, wij ook. De langoustine met feta, dragon en bulgur bijvoorbeeld, om je vingers bij af te likken. We proefden er ook verrukkelijke entrecote met aubergine en groene asperge (dat witte, oké in dit geval groene, goud van Limburg). Het kan niet op hier, bij OH30. We kunnen nogal wat redenen opsommen waarom dit unieke restaurant een must visit is. Vanwege het immers smaakvolle interieur en exterieur, bijvoorbeeld.

Je stapt binnen door de poorten van de oude molen en eet vervolgens ín deze molen: old meets new qua knap interieur, en dat goed gedaan. De vriendelijke bediening topt het plaatje af. De beste ingrediënten, nog betere wijnen en de unieke locatie: het is een plaatje. 

Tipje: op zondag (sowieso onze fav dag van de week) wordt het Oh Lovely Sunday-menu geserveerd. Iets goedkoper (we letten op de kleintjes in these expensive days), maar nét zo goed. En zeg nou zelf: wat is er beter dan daydrinking en oesters slurpen op zondagmiddag? Sippend aan je champagne (of twee), kom je de middag best wel door. Nu de lentedagen eraan zitten te komen (is het echt?), kun je neerploffen in de knusse achtertuin van OH30 en hier genieten. Met een hoofdletter. Voor elke dag en elk moment van de week.