Nederland, Limburg18 oktober 2021, door Bo Peters

De favorieten van Barts Bo, onze Limburg Ambassadeur

Nederland, Limburg, 18 oktober 2021, door Bo Peters

De favorieten van Barts Bo, onze Limburg Ambassadeur

Bo? Limburg Ambassadeur? Ja hoor! Lees hier maar even over Bo: team Bart. Ben je ook weer op de hoogte. En Bo houdt jou op haar beurt vanaf nu op de hoogte van het leukste van 'haar' Limburg. Klik op haar naam om al Bo's artikelen te lezen en/of scroll hieronder naar een aantal absolute highlights in Limburg.

In de 7e Hemel, Grashoek, Limburg (in de buurt van Venlo)

In de 7e Hemel, Grashoek, Limburg (in de buurt van Venlo)

Naar het zuiden van ons land – hallo Limburg – afreizen, maar een keer op zoek naar wat anders dan het zuuje zuuje (Maastricht dus)? Iets noordelijker gelegen, in de groene omgeving van Grashoek bij Venlo, vind je pluktuin In de 7e Hemel en naar ons idee heeft deze pluktuin álles waar een dromerige pluktuin aan voldoen moet! Net als je denkt dat je verdwaalt bent op al die slingerweggetjes dwars door het Limburgse landschap bereik je – ver weg van de bewoonde wereld – deze plek. Gestart in 2014 – en nog steeds afhankelijk van crowdfunding – met ideologische principes, hebben de eigenaren een waar paradijsje weten te bouwen. Struinen door de weelderige boomgaarden, bloemen- en fruitpluktuinen is hier aan de orde. Het leuke van een pluktuin is natuurlijk het zelf kunnen plukken: voor een kleine vergoeding (vanaf 3 euro: Bart’s on a budget these expensive days) mag je alles plukken met een gevlochten, rieten mand. Dat klinkt net zo leuk als is! Lees meer.

Sunset Lounge Beachclub

Sunset Lounge Beachclub

Wie dacht dat Limburg geen strand kende heeft het mis: bij strandpaviljoen Sunset Lounge Beachclub aan de Roermondse Maasplassen (aha!) vind je een exotisch lounge terras, strand én strandpaviljoen op één plek. Na een heerlijk dagje varen op de Maasplassen, neerstrijken op het terras. Roseetje erbij en cheers!

Beeld via area-x.nl

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Nu de herfst is begonnen, zijn we druk bezig met het uitstippelen van mooie herfst wandelroutes. When in Limburg, verzeker jezelf er dan van dat de wandeling langs de Kasteeltuinen Arcen gaat, gelegen in het pittoreske dorp Arcen in Noord- Limburg. Je kunt hier uren door de kasteeltuinen struinen en genieten van een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Een warme chocomel in een enig paviljoentje om even op te warmen en hup, door! Die stappenteller haalt de 10.000 stappen als vanzelf. Plus: er is een hotel! Parkhotel Horst. Hoef je daar ook niet meer over na te denken.

Biercafé De Klep, Venlo

Biercafé De Klep, Venlo

Een biercafé vernoemd naar ‘de bierpul met deksel (klep) waaruit Venlonaren in vroegere tijden hun bier dronken’. Wilde men een glas bier bestellen, dan bestelde men een ‘klep’, aldus de eigenaar. 10 Punten en dan zijn we nog niet eens binnen. Anno 2021 serveert het biercafé maar liefst honderd soorten (speciaal)bier en beschikken ze over een eigen stadsbrouwerij. Af en toe verandert het in een plek voor live-evenementen, van jazzmuziek tot aan een pubquiz (‘Klep- quiz’). Plof een avondje neer in dit authentieke café gelegen in een smal, 16 -eeuws straatje in Venlo en je hebt gegarandeerd een heerlijk avondje uit.