Nederland, Den Bosch27 januari 2024, door Isa de Laat

Oi Oi Asian Kitchen by Tante Pietje: Aziatisch eten in de Korte Put, Den Bosch

Nederland, Den Bosch, 27 januari 2024, door Isa de Laat

Oi Oi Asian Kitchen by Tante Pietje: Aziatisch eten in de Korte Put, Den Bosch

Ha Tante Piet, wat zijn we er graag te vinden. Leuk nieuws, want de eigenaren van Tante Pietje openden Oi Oi Asian Kitchen. Ook te vinden in de Korte Put en dat is gezelligheid gegarandeerd. De opening van deze zaak betekent wel dat we vaarwel moeten zeggen tegen het langstzittende restaurant in de Korte Put: het Franse restaurant Le Meridien (maar liefst dertig jaar zaten ze er).

We zeggen in ieder geval hallo tegen de nieuwe sushi hotspot in de Korte Putstraat, welkom Oi Oi!

 

Benieuwd naar de andere restaurants in de Korte Putstraat? Dit vinden wij de beste

 

Oi Oi Asian Kitchen

Oi Oi Asian Kitchen

In het midden van januari 2024 opende het restaurant Oi Oi Asian Kitchen, gelegen aan de Korte Putstraat 20, direct rechts van Tante Pietje. In december draaide ze een pop-up en vanaf januari mogen ze voor het echie. Op het menu vind je van alles (a.k.a. keuzestress). De sushi is net wat bijzonderder dan de standaard sushi tenten. Zo bestel je bijvoorbeeld een rol Wicked Tuna met akami tartaar, tempura crunch, chili, cucumber, lotus en chips, maar ook Marble Meat met Wagyu A grade, baby asperges en truffel of You’re My Lobster met sojapapier, Kreeftenstaart, baby asperges, bieslook, en gegrilde kreeftenspiesjes.

Een beetje sushi moe? Dan gaat de kaart verder met Aziatische happen om te delen of Robata. Ro wattus? Dat is een Japanse bbq-stijl waarbij gebruik wordt gemaakt van een houtskoolgrill en gerechten van die grill vind je dus op de kaart, zoals de Toro Tataki: Bluefin tuna met padron pepers, witte Balsamico en Maldon zeezout.

Liever je eigen hap en niet delen? Dan kent de kaart van Oi Oi ook een aantal main dishes, zoals wagyu vlees, kabeljauw, kreeft of ossenhaas terriyaki. Al kunnen we het ook helemaal voorstellen dat je jezelf hier op een vrijdagmiddag parkeert met een cocktail en de snackkaart.

Oi Oi is open voor diner en lunch van dinsdag tot en met zondag.

 

 

Oi Oi Asian Kitchen