Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 20-11-2017
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Barts Groene Hoekje

Oma’s Soep Amsterdam

Oma’s Soep Amsterdam

Soms komen we van die concepten tegen die zo prachtig en lief zijn dat we enorm hopen dat het een hit gaat worden. Zo ook Oma’s Soep. Het nieuwe concept Oma's Soep Amsterdam – met de eerste winkel in Amsterdam Zuid – kookt samen met oma’s en opa’s overheerlijke soep. Oma’s en opa’s die zich soms best wel een beetje eenzaam voelen. En dus maar wat blij zijn om gezamenlijk soep te maken voor de hele stad.

De pas afgestudeerde Robert en Max kwamen op het idee toen een van hun oma’s haar man verloor en zich steeds vaker eenzaam voelde. Oma staat bekend om de heerlijke soep die ze maakt. En dat bracht de jonge econoom en arts op het idee van soep koken tegen vereenzaming. Samen met ouderen wordt dagelijks in een van de Amsterdamse buurthuizen soep gekookt. Vervolgens wordt dit gezamenlijk gegeten en de rest van de soep wordt verkocht in de winkel of online.

Alsof dat al niet geniaal genoeg is worden de soepen ook nog bereid met geredde groenten. Groenten die niet meer verkocht mogen worden in de supermarkt maar nog goed zijn om direct mee te koken. De jongens halen deze groenten op, nemen ze mee naar het buurthuis en samen met de oma’s en opa’s - en de beschikbare groenten - bedenken ze wat er op het menu gaat komen. Iedere dag staan er zo'n drie à vier verschillende soepen op het wisselende menu. Zo waren er eerder al erwtensoep, tomaten-paprikasoep, pittige pompoen en – op verzoek van de Surinaamse oma’s en opa’s – pindasoep. De soepen zijn in principe veganistisch en kunnen worden afgetopt met ballen, spekjes of extra kruiden. We hebben voor je geproefd en het is inderdaad soep zoals alleen oma – of opa natuurlijk - kan maken.

Goede timing ook om een soepzaak te beginnen. Het is winter - nou vooruit, bijna - en trek in een goed bord soep hebben we allemaal weleens. Dus hup, allemaal op de fiets naar Oma’s Soep. Of vanuit je luie modus online bestellen via Foodora. En laten we die beweging van kokende oma’s en opa’s gezamenlijk laten doorgroeien.

Amstelveenseweg 218 Amsterdam

Liefs,
Nina