7 december 2021, door Nina van Hilst

Altijd onderweg met Barts Boekje & Dopper (want hydrated all day long & wegwerpflesjes zijn zó verledentijd)

7 december 2021, door Nina van Hilst

Altijd onderweg met Barts Boekje & Dopper (want hydrated all day long & wegwerpflesjes zijn zó verledentijd)

Het is geen geheim dat we graag on the move zijn. Van plekje naar plekje in eigen stad of op avontuur in Nederland en daarbuiten. En wat dan - naast onze telefoon voor de foto’s - steevast in onze tas zit, is een hervulbare waterfles. Dopper is een vaste reisvriend om zo genoeg te drinken en single use plastic tegen te gaan.

 

 

Op avontuur

Op avontuur

Een rondje in de stad, een dagje strand in Nederland, een wandeling door de bossen of de wilde natuur in een land ver weg. Al dit zorgt vaak voor een moment van klein – of zelfs groot – geluk. Wat soms – bruut, zo bruut – wordt verstoord door het zien van rondzwervend plastic. Waarom echt? Op de Nederlandse stranden is het meest gevonden afval de wegwerpfles. En hoe makkelijk kun je dit voorkomen door het meenemen van een hervulbare fles met heerlijk Hollands kraanwater? Dito voor je citytrip in Europa en je reis naar een warm land. Het is eigenlijk een no brainer, die eigen fles mee. Helaas nog niet helemaal het geval, want er worden wereldwijd 1 miljoen plastic flessen per minuut (!) verkocht. In Nederland gebruiken we gemiddeld jaarlijks 50 flesjes per persoon. En dat aantal krijgen we collectief makkelijk en met plezier omlaag, niet?

Sluit je – net als 500.000 bedrijven en individuen – aan bij de Dopper Wave. Een movement die mensen wil inspireren om minder single use plastics te gebruiken en die Europese beleidsmakers wil laten inzien dat zij meer moeten doen om het single use plastic issue aan te pakken. Dopper ondersteunt daarnaast diverse initiatieven van Simavi die zich richten op het wereldwijd toegankelijk maken van schoon drinkwater.

 

Waterfles

Waterfles

Hoe? Door jezelf – of een ander – een mooie waterfles cadeau te doen die je met liefde meeneemt en waar het water nog net een beetje lekkerder uit smaakt. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld – een luxe die je zeker mag vieren. Daarom proosten we graag dagelijks. Hoe? Door je fles te vullen met kraanwater: tot 500 keer goedkoper en met minimale milieu-impact. Dat is vier keer winnen: mooier, gezonder, goedkoper en liever. Wat we zo leuk vinden aan Dopper is dat je de keuze hebt. Van de lichtgewicht Original tot de Insulated – die je water zo lekker koud of warm houdt – en de glazen fles. Een stijlvolle fles in aardetinten, een fles in de lievelingskleur van je schoolkind of een zwarte voor manlief. Voor wie liever geen tas meeneemt, maar wél de waterfles: Dopper heeft de Dopper Holder. Een draagtasje ontworpen door sustainable designer duo Elvis & Kresse gemaakt van oude brandweerslangen. Fles vullen, holder om, telefoon in de hand en licht bepakt klaar voor een nieuw avontuur.

We love Dopper en hier check je alles wat ze doen.