Tips voor de aanpak van ongedierte in hotels

Tips voor de aanpak van ongedierte in hotels

Het hebben van ongedierte in hotels kan heel erg vervelend zijn, een echte bron van ongemak en overlast voor gasten én personeel. Het is vanwege deze redenen heel belangrijk om goed om te gaan met het voorkomen en eventueel bestrijden van ongedierte in het hotel. Hierdoor hou je als manager en hotel de reputatie hoog en waarborg je de tevredenheid en de gezondheid van gasten.

Zorg voor regelmatige inspecties en monitoring

Zorg voor regelmatige inspecties en monitoring

De beste oplossing voor ongedierte in een hotelomgeving is door het te voorkomen. Het is bij het bestrijden van ongedierte namelijk vaak makkelijker om het probleem voor te zijn dan het op te lossen. Schakel ook altijd een bedrijf in voor professioneel advies, zoals www.beestjeskwijt.nl. Een proactieve aanpak is dus aan te raden. Hiervoor moet je regelmatig inspecties uitvoeren in alle ruimtes, met de focus op ruimtes waar beestjes graag komen. Dit zijn bijvoorbeeld keukens of donkere ruimtes, waar normaliter niet zo vaak wordt schoongemaakt. Ook kun je gebruikmaken van vallen en lokazen om te monitoren of er nog beestjes zitten.

Hygiëne en schoonmaak is heel belangrijk

Hygiëne en schoonmaak is heel belangrijk

Etensresten trekken ongedierte aan. Daarom is het essentieel om als hotel de hygiëne en schoonmaak op en top te hebben. Door een hele schone omgeving te hebben, maak je het een stuk minder aantrekkelijk voor beestjes om in het hotel te komen. Zorg dus voor een extra controle op de schoonmaak van hotelkamers, maar ook in gemeenschappelijke ruimtes en zeker in de keuken. Zorg dat er streng wordt gecontroleerd op afvalbeheer, dus dat er niet zomaar ergens voedsel blijft rondslingeren. Het hele personeel moet heel alert zijn op deze punten.

Werk samen met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf

Werk samen met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf

Wanneer er al enige tijd sprake is van een probleem met ongedierte in het hotel wil je zo snel mogelijk een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf inschakelen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het bestrijden van ongewenste beestjes, en zullen naast het bestrijden ook zorgen dat ze niet terug komen. Deze bestrijders hebben veilige methodes om het ongedierte weg te krijgen en doen dit ook op een veilige manier. Je wil als hotel natuurlijk niet giftige gassen of nare geuren in het hotel hebben die klachten van de gasten kunnen veroorzaken. De bestrijders geven ook tips om de boel beestjes vrij te houden.

Zorg voor goed opgeleid personeel

Zorg voor goed opgeleid personeel

Het is van groot belang om alle personeelsleden, van schoonmakers tot managers, te trainen in het herkennen van ongedierte. Vaak zijn de beestjes zelf niet zomaar te zien, maar er zijn wel tekenen die aantonen dat ze aanwezig zijn in een ruimte. Hiervoor zijn er procedures waar de werknemers voor getraind moeten zijn. Laat iedereen bijvoorbeeld een cursus volgen waardoor er preventief gezien al een stuk minder kans komt op ongedierte. Een opleiding kan de alertheid van de werknemers namelijk verhogen. Ook moet er sprake zijn van een open communicatie, dus als er iets wordt gesignaleerd dat iedereen zich vrij voelt om dit te melden. Helaas worden er snel dingen achtergehouden om geen onrust te stoken, maar dit is natuurlijk niet handig.