20 februari 2024, door Sanne Carbaat

Activiteiten voor in de vakantie – van uitjes naar je huis opknappen

20 februari 2024, door Sanne Carbaat

Activiteiten voor in de vakantie – van uitjes naar je huis opknappen

Vakantie vieren is enorm leuk, maar wat moet je allemaal doen met die vrije tijd? Heel veel leuke dingen, misschien even tot rust komen of juist allemaal klusjes afronden waar je normaal geen tijd voor hebt. Denk bijvoorbeeld aan die ene schilderklus, de woonkamer een nieuwe look en feel geven, of je tuin klaarstomen voor de zomer. Voor dat laatste kun je natuurlijk ook iemand inhuren, zodat je de vakantie alleen maar hoeft te vullen met leuke uitjes, ontspannen en even niet ‘aan’ staan.

Hieronder wat inspiratie voor als je echt niet meer weet hoe je je vrije tijd moet gaan invullen. En de weekendtips staan natuurlijk ook boordevol inspiratie

Shoppen

Shoppen

Shoppen! En er dan meteen een lekker dagje uit van maken. Door de verplichtingen van werk is er niet altijd tijd om nieuwe kleding te kopen of andere benodigdheden voor in huis. Wat is er dan beter om een dag te shoppen terwijl er professionals bij jou thuis bezig zijn met het aanleggen van een hekwerk in de tuin, of die het plafond komen witten? Twee vliegen in één klap. Kies voor een leuke stad met een gezellig centrum, of juist voor een shopping center zoals Westfield Mall in Leidschendam, of het Fashion Outlet Centrum in Roermond, voor als je alles dicht bij elkaar wilt hebben.

Met de familie op stap

Met de familie op stap

Vakantie is ook vaak familietijd. Lekker aan de wandel door mooie natuurgebieden in de buurt of een gezellig weekendje weg te gaan naar een mooie stad een plek die jullie beide al een tijdje willen bezoeken. Dingen doen met familie hoeft natuurlijk niet groot te zijn (of dagenlang..): het kan ook een keer uit eten zijn of gewoon even langs voor een bakje koffie. Waar je normaal misschien tijdens een werkweek niet aan toe komt, kan mooi in de vakantie.

Met de familie het bos is? Hier vind je een aantal fijne wandelingen mét goede pitstops on the way.

De natuur in

De natuur in

Een tip om de natuur in te gaan tijdens je vakantie is om vooraf wat onderzoek te doen en een bestemming te kiezen die past bij wat jij leuk vindt. De ene natuur is de andere natuurlijk niet. Zwemmen (met de kids)? Pak dan zwemmen in natuurwater erbij. Liever kamperen? Dan kunnen deze campings in Nederland zomaar een goede match zijn. Natuurlijk belangrijk om goed voorbereid te zijn. Neem de juiste kleding en uitrusting mee, zoals wandelschoenen, waterdichte kleding, kaarten van het gebied, en voldoende snacks natuurlijk. Laat geen afval achter, houd je aan de regels en richtlijnen van het gebied, en vermijd verstoring van wilde dieren- dan blijft het leuk voor iedereen.