16 maart 2020, door Maartje

Ook restaurant RIJKS* bezorgd de komende tijd aan huis (in Amsterdam)

16 maart 2020, door Maartje

Ook restaurant RIJKS* bezorgd de komende tijd aan huis (in Amsterdam)

Lekkerbekken van Amsterdam even opletten! Thuis blijven wil echt niet zeggen dat we the good things in life tijdelijk af moeten zweren. Nee joh! Tal van de allerbeste restaurants van Amsterdam bezorgen aan huis! Een sterrenmaal aan je eigen keukentafel - hoe cool is dat! Ook chef Joris Bijdendijk zorgt er met zijn restaurants RIJKS voor dat het je aan niks ontbreekt: vanaf maandag 16 maart start RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, met het bezorgen en laten afhalen van maaltijden voor diner. "Omdat het grootste deel van Nederland thuis zit, willen wij onze gasten hiermee toch een avondje uit geven. Alleen dan aan de eigen eettafel”, zegt chef Joris Bijdendijk. Handje op elkaar voor Joris.

RIJKS aan huis

RIJKS aan huis

Natuurlijk is het menu wel iets aangepast, maar echte consessies worden er niet gedaan. Voor de komende dagen staan er drie gangen (€32,50) op het menu, bestaande uit een groene gazpacho vooraf, tri-tip van rund als hoofdgerecht en een chocolade brownie als afsluiter. Hoe lekker. Bij het menu wordt een gezonde amuse, speltbrood met boter en friandises geserveerd – when you do RIJKS, you do RIJKS. Ook thuis.

Nog leuker: Joris & co voorzien je menu van een brief met instructies bijgevoegd van Joris Bijdendijk zelf over hoe je de sfeer van RIJKS thuis na kunt bootsen. En als je wil, kun je ook nog wijnen bijbetellen. Die Coronacation wordt met de dag beter!

Het menu is vanaf maandag 16 maart te bestellen en wordt bezorgd via Deliveroo en Uber Eats. Ook is het mogelijk om het eten zelf af te halen bij het restaurant. De bestelling verloopt dan ook via beide bezorgdiensten. Hier kun je bestellen

RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau gids en werd in datzelfde jaar opgenomen in de gloednieuw ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.