België, Ardennen20 januari 2020, door Barts Boekje

Pastorie Balegem: picture perfect terugtrekplek

België, Ardennen, 20 januari 2020, door Barts Boekje

Pastorie Balegem: picture perfect terugtrekplek

Wil je betoverd worden? Pastorie Balegem is zo’n uniek logeeradresje waar je wilt verdwijnen. De prachtige pastorie is een monument – godzijdank - en is gelegen aan de voet van de Ardennen en op een steenworp afstand van Gent.

Pastorie Balegem

Pastorie Balegem

Vanaf het moment dat je voor de deur staat denk je al ‘wow’ en dat gaat binnen nog even door. Vanuit de reusachtige hal gluur je de verschillende ruimtes in. De woonkamer, eetkamer, speelkamer van de kinderen en vergeet ook zeker niet omlaag te kijken want de vloer alleen al is een picture perfect. Alles klopt: het interieur, de kunst en het design in zorgvuldig samengestelde kleuren. En ja, de merken staan er hoor (Eames, HAY, you name it). Helemaal verliefd werden we op de meterslange tafel waar ’s ochtends een waanzinnig ontbijt staat uitgestald.

De pastorie telt drie kamers waarvan eentje met bad en een grote familiekamer. Allemaal gelegen op de eerste verdieping. Eenmaal op de kamer is de vraag alleen nog of het eerst badderen of gelijk luieren wordt. Mocht het je lukken om je los te weken van al het heerlijks binnen, dan tippen wij buiten de deur Stokerij van Damme. Meer leuks? Mieke kent alle pareltjes in de omgeving en strooit met goede tips. Pastorie Balegem is een terugtrekplek van onze dromen.