Nederland2 september 2020, door Barts Boekje

Buitenplaats De Hoorneboeg, Hilversumse Hei

Nederland, 2 september 2020, door Barts Boekje

Buitenplaats De Hoorneboeg, Hilversumse Hei

Wij zijn een beetje verliefd geworden deze zomer en wel op Buitenplaats de Hoorneboeg. Deze ultieme oase van rust en natuur bevindt zich gewoon in eigen land, ha! Barts Soul Sister Maud was deze zomer op roadtrip vanuit Ibiza naar Nederland en kwam erachter dat er - zelfs op Soul vlak - steeds meer moois in eigen land te vinden is. Het betreffende paradijs bevindt zich direct aan de Hilversummer heide (die deze maand ook nog eens volledig in paarse bloei stond, een kers op de al net zo paarse - (en bovendien overheerlijke en uiteraard vegan) taart).

Buitenplaats De Hoorneboeg

Buitenplaats De Hoorneboeg

Deze eeuwenoude plek heeft een rijke geschiedenis en fungeerde honderden jaren geleden al als locatie voor mensen die op zoek waren naar rust, ruimte en zichzelf. In 2018 blies een groep bevlogen initiatiefnemers de buitenplaats nieuw leven in met als doel om van de Hoorneboeg een plek te creëren waar mensen in contact komen met de natuur, met anderen en met zichzelf. Een plek voor persoonlijke ontwikkeling, verbinding en spiritualiteit, om zo de wereld een beetje mooier te maken. Er wordt hier tegenwoordig dan ook een rijk programma aangeboden op het gebied van bewustwording en zelf inzicht. Denk aan yoga en detox weekenden, filosofische retraites, stiltedagen, stress release sessies en een heus bosbad retreat. Maar ook voor workshops als ‘Vind je droombaan’, of een training Vrouwelijk leiderschap’ kun je hier terecht. Mocht van dit alles ook jouw hart sneller gaan kloppen, check dan vooral even voor het actuele programmaoverzicht.

Deze magische buitenplaats hoeft het niet enkel van zijn aantrekkelijke programmering te hebben. Over de knappe setting zijn we minstens zo lovend. De twee charmante schapenboerderijen op het landgoed zijn omgebouwd tot luxe retraite ruimtes met uiterst comfortabele en zeer stijlvol ingerichte leef- en slaapvertrekken. Een strakke frisse yoga zaal met uitzicht op de adembenemende tuin waar je -als het weer een beetje mee zit- op je mat tussen de wilde veldbloemen en eeuwenoude hoge eikenbomen ligt, pal naast die al eerder geroemde weidse paarse hei.

Naast de 18 de -eeuwse boerderijen liggen er verscholen in het bos op het landgoed nog meer karakteristieke monumenten uit vervlogen tijdperken. Deze bieden eveneens plek voor team sessies, trainingen of retraites, gericht op persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Tevens vind je op het terrein restaurant Bij De Tuinman, waar team Bart onlangs al eerder kennis mee mocht maken.

Zelf hadden wij begin deze maand het genoegen om onderdeel uit te maken van een zeer bijzonder yoga weekend op De Hoorneboeg, onder begeleiding van Afke Reijenga (summer crush nr 2 it is). Een verslag over hoe dat was en over al het bijzonders dat zij de komende maanden nog voor ons in petto heeft, later zeker meer. Een tipje van de sluier is haar Magical Ibiza Retreat in oktober op -uiteraard- Ibiza. Kijk, is het cirkeltje toch weer rond.