16 februari 2024, door Sanne Carbaat

Op zonvakantie? Dit moet je niet vergeten mee te nemen!

16 februari 2024, door Sanne Carbaat

Op zonvakantie? Dit moet je niet vergeten mee te nemen!

Een zonvakantie staat synoniem voor ontspanning, plezier en het ontdekken van de allermooiste plekken. Of je nu naar de stranden van Bali gaat, de kusten van Spanje gaat verkennen of de Caribische eilanden bezoekt, een goede voorbereiding is essentieel voor een fijne en soepele vakantie. Vind jij het ook altijd lastig om te bepalen wat je mee moet nemen? In deze blog vertellen we over de dingen die je beslist niet moet vergeten.

 

Meer handige inpaktips vind je hier. 

Zonbescherming

Zonbescherming

Bij een zonvakantie is zonnebrandcrème van groot belang. Bescherming tegen de zon is van groot belang om gezond te blijven. Kies een zonnebrand met een hoge SPF-factor die geschikt is voor jouw huidtype. Naast zonnebrand is een zonnebril en een hoed ook heel handig om jezelf te beschermen tegen de zon. Het helpt om verbranding te voorkomen en ook tegen de schadelijke UV-stralen. Waar je ook gaat op vakantie, deze drie dingen zijn belangrijk om altijd bij je te hebben. Een tip van ons is dan ook om bijvoorbeeld een tote bag zwart mee te nemen. Dan kan alles makkelijk mee.

Strandspullen

Strandspullen

Een zonvakantie betekent ook dat je waarschijnlijk veel bezoekjes aan het strand zult brengen (daar ben je misschien nog wel vaker dan in je accommodatie). Strandspullen zijn dan ook essentieel. Meerdere sets zwemkleding, zo heb je altijd een droge set bij de hand. Neem ook een paar lichte strandlakens mee die gemakkelijk zijn op te vouwen. Een typische dames tas als bijvoorbeeld een van riet is ideaal om mee te nemen naar het strand. Daar kun je alle spullen in doen en dan kan de dag relaxen beginnen!

Basisbenodigdheden

Basisbenodigdheden

De zonbescherming en strandspullen zijn vooral van belang als je een zonvakantie doet, maar nog wat extra spul is ook altijd handig. Per persoon verschillend natuurlijk, maar zo’n kleine checklist is toch wel handig. Bijvoorbeeld kleding, en dan laagjes! Lichte kleding die je koel houden in de hitte als luchtige jurken en lichte shirts, maar ook wel een wat warmere trui, voor als het ‘s avonds afkoelt. Andere basisbenodigdheden als medicijnen, verzorgingsproducten, en persoonlijke spullen zijn verschillend per persoon. Denk daarom vooraf goed na over wat jij allemaal nodig hebt tijdens de vakantie (een opblaasbare flamingo hoor daar zeker bij).

Traveling light? Hier zijn meer tips!

Reisdocumenten

Reisdocumenten

Controleer voordat je vertrekt of je alle reisdocumenten op orde hebt. Denk hierbij aan paspoorten, eventueel visums en vliegtickets. Bewaar dit op een veilige plek samen met je geld en betaalkaarten. Als je dit allemaal op orde hebt, dan kan de vakantie echt beginnen. Want je kunt alles vergeten, als je je paspoort en portemonnee maar bij je hebt.