Nederland, Overijssel14 september 2022, door Barts Boekje

OP10 Logeren in Twente (Overijssel) is slapen in volledige rust

Nederland, Overijssel, 14 september 2022, door Barts Boekje

OP10 Logeren in Twente (Overijssel) is slapen in volledige rust

De paden in, de lanen uit, weg van de bewoonde wereld. Zo voelt als je de kronkelige paadjes van van Ambt-Delden richting Op10 Logeren volgt. Op naar Twente. Op naar het bos, de weilanden en enkele boerderijen, meer is er niet...En we houden er van!

Op10 Logeren zijn twee groepsaccommodaties in Twente (duh, natuurlijk op nummer 10). Klein verschil: de ene op ’t land en de ander in de stad. In Delden – op landgoed Twickel – is een perfecte logeerlocatie op ’t land. En daar willen we het graag over hebben.

OP10 Logeren Twente

OP10 Logeren Twente

Wanneer je aankomt op de Dubbelink Havezate (uiteraard op huisnummer 10) valt je oog gelijk op de oude schuur die in 2019 totaal is gerenoveerd en omgetoverd tot verschillende logdes. En of je nu met z’n tweeën komt logeren of met een man of 10 (ha!), hier kun je terecht, want de boerenschuur op het terrein van de Havezate is opgedeeld in vier 4-persoons lodges en één 10 persoons lodge.

Minimalistisch ingericht, maar smaakvol en met oog voor detail. Helemaal tot rust kom je in het vrijstaande bubbelbad op je slaapkamer (op de vide!) en al turende over de weilanden en de geiten in de tuin schenk je jezelf een glas wijn in voor de houtkachel (en wil je echt helemaal zen worden, dan sluit je de kinderen gewoon voor een uurtje op in de knappe bedstee beneden).

Dubbelink is gelegen op het grootste landgoed van Nederland: de Twickel. Naast mooie wandelpaden vind je hier ook een kasteel en vooral haar tuinen. Siertuinen, vijvers, een oranjerie en een moestuin die echt de moeite waard zijn om een poosje doorheen te struinen op een mooie zondagmiddag. Van al dit natuurgeweld krijg je natuurlijk ook honger. Ga hiervoor lekker het kleine dorpje Delden in (niet te verwarren met Ambt-Delden), want Thuisbezorgd rijkt niet tot aan je lodge (yep, we’ve tried). Niet zo lui als wij en liever koken? Geen paniek, de vijf accommodaties zijn voorzien van alle keukengemakken! En ontbijt voor de volgende dag bestel je gewoon bij boer Bart en boerin Karin, die in de boerderijwoning wonen. (En de kids met liefde elke dag meenemen met geiten en kippen voeren!)

Toch de stad

Toch de stad

Toch liever de stad? Boer Bart en boerin Karin hebben in het historisch centum van Oldenzaal een voormalig winkelpand (op huisnummer 10 uiteraard) omgebouwd tot accommodatie. Te boeken als vijf afzonderlijke slaapkamers of in combinatie met elkaar voor groepen tot 15 personen.