Nederland, Amsterdam14 september 2020, door Maartje

Koffietent Yusu in Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 14 september 2020, door Maartje

Koffietent Yusu in Amsterdam Oost

Beste team Yusu, wij staan hier al keihard in de startblokken om in de week van 14 september (nu dus) koffie bij jou te scoren in Amsterdam Oost. En voor de Surinaamse hapjes. En voor de shirts van The New Originals. En om het knappe interieurtje te bewonderen. We popelen. Tot straks. Groetjes van team Bart.

 

P.s: geen team Yusu? Scroll dan snel naar beneden voor tekst en uitleg.

Yusu, Amsterdam Oost

Yusu, Amsterdam Oost

De creatieve beestjes, best friends en tevens eigenaren Kick en Nicole zullen koffietjes maken in hun eigen Yusu. Correctie: Kick is vooral de koffietapper en Nicole de bakker. Nicole zorgt namelijk voor de Surinaamse hapjes in Yusu. Houden we van. Daarnaast werkt Yusu ook met een kleine kaart waarbij je moet denken aan een makkelijke hap zoals taartjes en cakejes.

 

Yusu (niet te verwarren met de Japanse citrusvrucht Yuzu) staat voor serious good coffee. En dat serieuze verwijst weer naar seryusu of kort gezegd Yusu (een slang voor serieus); u snapt hem. En als we Kick mogen geloven (en dat doen we) dan zit je hier straks opperbest met je koffie. Why? Kick heeft bakken ervaring. Zo werkte Kick als 15-jarig jochie bij Two For Joy Coffee Roasters en leerde hier de kneepjes van het vak kennen. Maar misschien heb je Kick ook wel eens als barista zien werken bij THE MEETS of Frederix.

 

Nu even over de looks. Yusu is strak, clean en gelikt. Een beetje Scandinavisch, maar ook invloeden uit Marrakech komen terug in het interieur. Een mengelmoes dus en dat is meteen ook de doelgroep van Yusu. Kick en Nicole zien de tent het liefst volzitten met mensen uit alle lagen van de samenleving inclusief verschillende nationaliteiten. A place for everybody.  

 

Waar te vinden? Pal naast het AMFI (de school voor fashion peeps) en op de plek waar voorheen ontbijt/lunch zaak Boterham zat. De Andreasbonnstraat in Amsterdam Oost om precies te zijn.

 

Yusu 

 

Adres: Andreas Bonnstraat 2, 1091 AX Amsterdam