Nederland, Gelderland9 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Orangerie De Pol in Doetinchem, dat is Dineren in de Achterhoekse Bossen

Nederland, Gelderland, 9 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Orangerie De Pol in Doetinchem, dat is Dineren in de Achterhoekse Bossen

Achterhoek it is. Rust, ruimte en stiekem nog heel veel onontdekte toppers. Ha! Nou we hebben er weer eentje gevonden hoor. Orangerie De Pol is een verrassend knappe locatie op een plek waar je 'm niet verwacht; net buiten het centrum van Doetinchem. Een glazen orangerie is het. Je weet wel zo'n chique glazen kas en dan ook nog middenin de oer-Hollandse natuur. 10 punten en dan moeten we nog naar binnen.

 

 

 

 

 

Orangerie de Pol

Orangerie de Pol

Dineren doe je er in die mooie glazen kas. Strakke ronde tafels met wit opgedekt linnen en een open keuken. Echt midden in de natuur en dat maakt het juist zo leuk. Leuk als het regent, leuk de zon schijnt maar ook heel leuk als het misschien ijskoud is maar wel  kraakhelder en je tijdens het diner gewoon de sterren kunt zien. Romantisch much. Je zit er eigenlijk altijd in een ander decor, cool toch!

O, en als je toch al een weekend Achterhoek op de planning had, kijk dan ook even hier voor meer tips. 

Orangerie de Pol is kleinschalig en echt een plek waar de seizoenen centraal staan. Wel zo toepasselijk he aangezien je er midden in het bos zit. Je proeft de seizoenen terug in het menu. De keuken is modern met zoveel mogelijk streekproducten uit de mooie Achterhoek. Je kan er kiezen uit 4, 6 of 8 gangen, yes please. Om de avond helemaal compleet te maken ga voor het wijn arrangement. En heel fijn ze doen ook bob glaasjes. Liever geen bob glaasjes maar gewoon een lekkere bel per gang? Kan ook, je kan namelijk ook blijven tukken bij Orangerie de Pol. Ohja, en als je een keer wat anders wil proberen, een alcohol vrij arrangement (doen we normaal nooit maar dit was echt leuk).

Dikke aanrader, Orangerie de Pol