14 mei 2017, door Maartje

Little Escapes: Hotel de Lochemse Berg Gelderland

14 mei 2017, door Maartje

Little Escapes: Hotel de Lochemse Berg Gelderland

Omdat er nu eenmaal van die momenten zijn dat je even niet naar Ibiza, Mallorca, Lissabon, New York, Bali of, zeg, Mexico kunt, om zomaar wat bestemmingen te noemen, omdat je, zeg, een huis hebt gekocht. Bijvoorbeeld. Voor die momenten is er Nederland. En Belgie. Heus. De Lage Landen kennen namelijk ongekend veel heerlijke adressen waar het net zo goed ultiem vakantievieren is. Wat heet: ik heb er zelf een boek vol mee geschreven (ik mag ik zeggen, want ik schreef het. Maken deed ik het allerminst alleen natuurlijk!). Little Escapes heet het en mocht je het nog niet hebben... Dan lees je hier meer over het boek en hoe je er aan kunt komen.

 

Hotel de Lochemse Berh

Hotel de Lochemse Berh

Niet in het boek, dat is zonde maar zo gaan die dingen, staat Hotel de Lochemse Berg. Een pareltje in Gelderland waar ik mezelf inmiddels al een paar keer uitgerekt heb, en me nog steeds op stuk aan het staren ben. Creatief en artistiek, nostalgisch (vooral van buiten maar ook een beetje binnen de muren van het statige gebouw) maar met dank aan de recente verbouwing toch ook ernstig van nu, is de plek in het bos een kleine 4 kilometer van het pittoreske stadje Lochem. In 2014 trokken de huidige eigenaren in het pand die er hun droom verwezenlijkten: ‘een hotel dat geen hotel is, maar een gemoedelijke Bed & Breakfast waar iedereen zich thuis voelt en geniet van het moois dat de omgeving biedt’.

Overal in Hotel de Lochemse Berg staat, hangt en ligt kunst, the good kind. Precies goed, niet te hysterisch (van die onbegrijpelijke kunst waardoor je je een boerin dan wel een onderknuppel voelt) en overal werden knusse hoekjes gecreëerd. Smaakvol, o zo smaakvol, alles. De deur hoef je eenmaal binnen niet meer uit: bij De Lochemseberg wordt met net zoveel passie gekokkereld als waarmee de zaak ingericht werd, alles waar mogelijk uit eigen moestuin en omgeving, alles uiteraard van het seizoenen alleen het allerbeste. Ook leuk: dat tafelen kan ook als je niet blijft slapen. Er is plaats voor een mannetje of twintig die eten nar de nukken van de chef, maar met een beetje inspraak.

 

"

Enne: je hond mag mee! Meer favoriete hotels waar honden welkom zijn? Hebben we: Little Escapes met je viervoeter

"

(goed om te weten: Boetiekhotel BonAparte vind je aan de overkant van de straat, ook best leuk hoewel lang niet zo leuk als Hotel de Lochemseberg, dus dat je niet per ongeluk verkeerd parkeert).

Hotel de Lochemse Berg

Geen plek? Geen paniek. Lees ook deze even: 12 x logeren in de Nederlandse natuur