29 augustus 2018, door Maartje

Gezond en sterk het fijne leven door: Pampered Bones

29 augustus 2018, door Maartje

Gezond en sterk het fijne leven door: Pampered Bones

Klinkt bekend? In mijn geval heb ik - dank je ouders - qua figuur niks te klagen. Maar dat ik - met de 40 toch echt wel naderend - me nu strak, fit en gezond voel? Nah. En toen kwam Pampered Bones op mijn pad. Met Pampered Bones gaat Sabine Meeuwis in een personal training programma van 90 of 180 dagen met je aan de slag om een gezond en sterk fundament te creëren waar je heel je leven (!) op voort kunt. Afvallen, fitter worden, nog meer uit je sportprestaties halen, een burn out voorkomen. Het maakt niet zoveel uit wat je doel is. Waar het om gaat is dat je leert een commitment te maken op dat wat je zo graag wilt bereiken. Een commitment is iets dat de meeste mensen verwarren met ‘ik ga weer eens iets nieuws proberen’. Niet voor even maar voor een heel leven.

Sabine Meeuwis

Sabine Meeuwis

Sabine werkte een aantal jaren als personal trainer en zag dat mensen steeds best goed resultaat haalde tijdens een traject. Als het traject was afgelopen en ze op eigen houtje verder gingen zag ze dat ze heel vaak weer terugvielen in oude patronen. Na een aantal maanden zaten de kg’s er gewoon weer aan en soms meer dan dat. Of ging men van de wekelijkse uren in de sportschool weer terug naar urenlang Netflix. Sabine investeerde zelf veel tijd en geld in trainingen en coaching om als mindset coach te werken. En gaat nu als trainer-coach met je – met mij dus ook – aan de slag om vanuit een sterke mindset te werken naar te behalen doelen. Smoesjes als “ik ben nou eenmaal een Bourgondiër” en “ik ben echt geen sporter” gaan overboord. En vervolgens ga je aan de slag om die balans, dat goed voelende lichaam en die winnaar uit jezelf te halen. Én – het belangrijkste – te behouden. De combinatie van mindset coaching en training die Sabine – en haar collega’s in de gym – hanteert is in omgeving Amsterdam uniek.

Klinkt easy toch? Er zullen wel wat mentale obstakels – die je voorheen hielden waar je stond – worden overwonnen. Komen er onvermijdelijk zweet en ongetwijfeld wat tranen aan te pas. Gaan die smoesjes lekker door je hoofd ratelen. Is er altijd wel een moment dat dat stemmetje je toch op de bank wil houden als het regent of als je je niet zo gemotiveerd voelt. Sabine leert je dat motivatie nogal overrated is. Dat je helemaal geen motivatie nodig hebt om dingen voor elkaar te krijgen. Ze leert je dealen met die stem die je altijd maar in je comfortzone wil houden. Daar waar alles lekker veilig is en waar je nooit verder komt.

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Je hebt een vrijblijvende intake met Sabine waarin je bespreekt waar je nu staat, waar je naartoe wilt en peutert ze ongedwongen bij je los waardoor het voorheen niet wilde lukken. Sta je buiten dan voel je meteen die Rocky Balboa in je loskomen en automatisch ga je een commitment aan om als winnaar het programma uit te komen. Door minimaal twee keer per week te trainen, aangepaste voeding en een getransformeerde mindset kom je waar je altijd al wilde komen. Daar komt geen zweep aan te pas. Je gaat investeren in nieuwe werkbare gewoontes en patronen, in een levensstijl die bij jou past en waarbij je niet het idee hebt dat je ‘vol moet houden’. Dat jij het heel normaal vindt dat je gewoon 2 tot 3 keer per week sport, omdat dat nou eenmaal hoort bij een fit en vitaal leven, en dat je de 80/20 regel gaat hanteren qua voeding. Het programma kun je in een klein groepje aangaan of 1 op 1.

Ik heb me dus gecommit om dit programma met Sabine van Pampered Bones aan te gaan. Ben ik erachter dat ik helemaal niet zo gezond eet als ik altijd dacht. En – as I write this – heb ik er mijn eerste work-out op mijn vakantieadres opzitten. Hallo toewijding en hallo trots gevoel! En kom ik vast en zeker met een review over drie maanden hoe mijn programma is verlopen. Want we gaan ervan uit dat ook ik die Rocky in me weet te behouden. To be continued dus.

High five,
Nina

FIRE UP Burn-out recovery project

FIRE UP Burn-out recovery project

Wat ook nog even het vermelden waard is – want we kennen allemaal wel iemand met – is het FIRE UP burn-out recovery programma. Door hetzelfde principe van het creëren van een krachtige mindset, lichaam en innerlijke houding kom je uit een beginnende of voorkom je die oh zo vervelende burn-out. De paradox is dat je leert oncomfortabel te zijn in het NU. Want tja, de trainingen zijn – op een goede manier – alles behalve comfortabel. En je creëert daardoor een comfortabele en gezonde situatie voor jezelf in de toekomst. Het trainen van lichaam en geest zorgt dat je je weer sterker gaat voelen, meer vertrouwen krijgt in je eigen kunnen en daardoor beter kunt dealen met uitdagingen. En het is wel zo fijn als een ervaren iemand je helpt om terug on track te komen.

www.pamperedbones.nl