9 april 2020, door Maartje

De leukste kleurplaten en andere knutsel-freebees om uit te printen

9 april 2020, door Maartje

De leukste kleurplaten en andere knutsel-freebees om uit te printen

We hebben op deze website veel, heeeel veel leuke knutsel-, kijk-, lees-, en doetips voor het kleine spul staan. Vinden we leuk. Maar soms is het ook fijn om terug te kunnen vallen op een van de oudste en meest simpele kinder to do op aarde (zo denken  we tenminste): de kleurplaat. Altijd goed. Heb je er daar nu even geen van in huis, maar wel een printer (of weet je iemand die  voor je kan printen, dat mag ook), pak dan onderstaand lijstje er even bij! De leukste kleurplaten die je gewoon zelf, helemaal gratis, uit kunt printen.

Meer tips? Stuur ons even een mailtje via info@bartsboekje.com!

 

ps. goed gelukt die kleurplaat? doe er dan een mooie lijst, met passepartout, omheen en hang ze thuis aan de muur! Goed voor het ego van die kleine en stiekem echt heel leuk om in huis te hebben. Een beetje vals spelen door alleen stiften, verf en kleurpotloden te tegen in de kleuren van je huis mag gewoon.

GRATIS GEZICHTPRINTS VIA MERRILEE LIDDIARD SHOP

GRATIS GEZICHTPRINTS VIA MERRILEE LIDDIARD SHOP

Het idee achter deze knutseltips is uiteraard om je ogen van het scherm te krijgen, en op die van je kids en de beeldige werkjes die je maken die jij, voor de verandering, ook in je huis wil. Maar toch… Kijk eerst heel even naar het instragramprofiel van Mer_Mag, ofwel Merrilee Liddiard, het brein achter @mer_mag_shop. In die shop verkoopt Merrilee namelijk de allerleukste handgemaakte poppen van stof. Mini-mensjes die altijd weer verrassend leuk zijn.

Zit je op de shop van Merrilee, klik je dan een weg naar de free prints. Daar vind je namelijk, het woord zegt het al, gratis tekeningen om zelf thuis uit te printen en popjes van te maken. Het resultaat? Een popje van papa, een popje van mama, een popje van opa, oma, broertjes, nichtjes, de buurvrouw… Uren lang knip, plak en kleurplezier (en zo nu en dan een schaterlach voor jezelf – het is meer dan lollig om te merken hoe kinderen naar anderen kijken en dit vertalen naar de poppetjes.

Kleuren met Makii en Naif

Kleuren met Makii en Naif

Ken je het merk Makii al? Dit Nederlandse merk maakt de leukste kleurplaten voor de allerkleinsten die ook leuk zijn voor de allergrootsten. Zo hadden ze al een hele toffe samenwerking met het Rijksmuseum, en sloegen ze nu de handen ineen met Naif: voor helemaal niets mag je een Makii kleurplaat downloaden om thuis in het kleuren. Thema? Water natuurlijk!

Makii neemt je kinderen mee op avontuur. Met de gekke karakters op enorme kleurplaten kan je kind uren aan de slag. Naast de onderwaterwereld kleur je ook de jungle, winter, de stad of het Rijksmuseum. Bij iedere kleurplaat van 150 x 91,4 cm (groot!) zitten 4 ansichtkaarten. Die stuur je naar je beste vrienden of opa en oma natuurlijk!

Of naar de Opa of Oma van iemand anders via Post voor Oudjes. Das pas lief.

Dusq

Over leuke, lieve en  aantrekkelijke kleinschalige Nederlandse merken gesproken: tassenmerk Dusq is er ook zo een. Ook Dusq doet een duit in het zakje voor de kleintjes: ze vroegen grafisch ontwerper Sabine om de coole en kleurrijke Dusq pictogrammen om te bouwen tot een leuk spel, en om een leuke kleurplaat te maken! Frankie (afkorting van Francesca) de vis en Charlie (afkorting van Charles) de krab spelen de hoofdrollen: ze blijven, net als wij, thuis.

Zowel het geheugenspel als de kleurpagina kun je hier gratis downloaden!

En het wordt nog leuker: de coolste/ meest originele/ gekste kleurplaat wint een minitas! Wat je moet doen? Download en print de kleurplaat, pak wat potloden, viltstiften of verf en ga los!

Upload het resultaat in je stories op Instagram, tag @dusq en gebruik de hashtags #dusqstaysinside #dusqcolouringcontest. De winnaar wordt op vrijdag 10 april (inderdaad een goede vrijdag) om 20:00 bekend gemaakt.

Dusq