• 18 June 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 June 2018
  • 14-03-2016
  • Barts Kookboekje, Makkelijke Maandag

Pasta met zalm

Pasta met zalm

Zo net na het weekend doen we liever niet al te moeilijk: bestellen, afhalen of – eventueel – iets gemakkelijk in elkaar draaien, dat is het makkelijkemaandag (of dinsdag) -devies.

Toegegeven, zelfs op maandag kan deze pasta met zalm een uitdaging zijn. Simpelweg omdat de pasta niet eerder dan na tien minuten klaar is (ja, dat is de max.). Maar - trust us - hij is het wachten waard.

First things first: waterkoker aan. Water kookt in een waterkoker sneller dan in een pan. Scheelt weer tijd. En je hebt precies genoeg te doen (wijn drinken incluis) in de tussentijd. Als 't water kookt; pasta erbij (duh). Zo'n tien minuten. In de tussentijd mix je de crème fraîche met een scheut olijfolie, peper en zout. Bieslook kan gesneden. Gerookte zalm(snippers) koop je gesnipperd en wel (alles om het makkelijk te maken). Als de pasta klaar is; scheutje olijfolie in de (wok)pan. Afgegoten pasta erbij, gevolgd door het crème-fraîche-olijfolie-mengsel en de bieslook. Zalmsnippers erdoor en, als je wilt, nog wat extra peper en zout (en parmezaan).