België, Gent26 oktober 2019, door Barts Boekje

3 x lunchen in Gent

België, Gent, 26 oktober 2019, door Barts Boekje

3 x lunchen in Gent

Was het je al opgevallen dat we een Gentse 'Bart' hebben? Vast wel! De Vlaamse Isabeau tikt voor ons over het leukste van haar geboortegrond (en omgeving). Lunchen in Gent dit keer.

In het gezellige Gent en op zoek naar een leuke lunchplek? Dan hoef je niet ver te zoeken. Op elke hoek zit er wel een hippe koffiebar of fijn eetcafé. Geven al die opties je alleen maar keuzestress? Dan helpt Team Bart je graag een eind op weg. Met deze drie toppers zit je altijd goed voor een lekkere lunch in de Arteveldestad.

De Parkiet Gent

De Parkiet Gent

Geluksvogel, speelvogel of toch eerder een hoogvlieger? Bij De Parkiet sla je je vleugels uit voor een lekkere lunch en een goeie kop koffie. Sfeer en gezelligheid dragen ze hier hoog in het vaandel en honger en dorst zal je niet lijden. Bij De Parkiet is de sfeer heerlijk authentiek en een tikkeltje nostalgisch, zonder ouderwets te zijn. Moeite om het gezellige terras langs de Leie te verlaten? Kom dan ’s avonds nog eens terug voor een lekker aperitiefje of een ontspannen diner.

De Parkiet, Kraanlei 31 – open elke dag van 11:30 tot 21:00, gesloten op woensdag en donderdag – www.deparkiet.be

Amour Gent

Amour Gent

Een aanrader bij Dok Noord: Amour. In mei 2019 openden Johanna en Yassin Pycke, de tweelingzussen achter eetcafé Pycke Zot, er hun tweede restaurant. Bij Amour kan je elke dag terecht voor een uitgebreid buffet met salades, warme schotels en hapjes, geïnspireerd door de seizoenen en het marktaanbod. Naast de lunch kan je er ook genieten van een lekker ontbijt of diner en op zondag schuif je aan voor een overheerlijk brunchbuffet. Handig om weten: bijna alle gerechten zijn gluten- en lactosevrij en veganistisch.

Amour, Sint-Salvatorstraat 18 – open maandag en dinsdag van 11:30 tot 14:00, woensdag en donderdag van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00, vrijdag van 11:30 tot 14:00 en van 15:00 tot 21:00, zondag van 11:00 tot 15:00, gesloten op zondag – www.amourgent.be

koffiebar WAY Gent

koffiebar WAY Gent

Ook aan Dok Noord maar iets minder nieuw is koffiebar WAY. Oprichtster Charlene was één van de koffiepioniers in België en startte niet lang na het openen van de koffiebar ook met het branden van haar eigen koffie. Bij WAY serveren ze dus huisgebrande koffie en verse, voornamelijk plantaardige en seizoensgebonden gerechten. De traditionele soepjes, salades en broodjes met een creatieve toets. En het interieur? Dat is een mix van industrieel erfgoed en huiselijke elementen. We like!

WAY, Dok Noord 4E/001 – open maandag tot donderdag van 08:00 tot 16:00, gesloten op vrijdag, zaterdag en zondag – www.way.gent

Ben je opzoek naar meer horeca tips in Gent, lees dan een hier.