België, Gent29 december 2019, door Barts Boekje

SHOPPEN, SHOPPEN, SHOPPEN: DE VERBORGEN PARELS VAN GENT

België, Gent, 29 december 2019, door Barts Boekje

SHOPPEN, SHOPPEN, SHOPPEN: DE VERBORGEN PARELS VAN GENT

Wie een stad bezoekt, neemt graag ook een leuk souvenirtje mee naar huis. Dat je de allermooiste schatten niet vindt in de drukste winkelstraat, weten we allemaal. Op zoek naar een unieke vondst in Gent? Die tik je op de kop bij deze verborgen parels. 

Studio Vangst Gent

Studio Vangst Gent

Studio Vangst is een unieke tweedehandswinkel in de Gentse binnenstad. Lola Valkenborg, het brein achter het idee, opende de winkel in december 2016. Ze was toen amper 23 jaar oud. Zelf is Lola al haar hele leven bezig met afschuimen van rommelmarkten, kringloopwinkels en outlets op zoek naar unieke pre-loved items. Studio Vangst is er voor wie net als ons niet altijd zelf de tijd (of het geduld) heeft om uren naar zeldzame vondsten te zoeken. Lola’s missie? De soms negatieve bijklank van tweedehands doen vergeten en items een tweede of zelfs derde leven geven.Daarin is ze volgens ons met glans geslaagd! 

Studio Vangst, Baudelostraat 23, 9000 Gent – Open op woensdag en vrijdag van 11:30 tot 19:00 en op zaterdag van 10:00 tot 18:00 – www.studiovangst.be

Louise & Madeleine

Louise & Madeleine

Laat de dochter van een antiekhandelaar een opleiding theaterkostuumontwerp volgen en stop haar daarna in een übergezellig winkelpand. Het resultaat? Louise & Madeleine. Als kind kon Kim al uren fantaseren over een eigen winkel en acht jaar geleden ging die eindelijk droom in vervulling. Bij Louise & Madeleine vind je vintage curiositeiten, aangevuld met eigen ontwerpen en unieke stukken van binnen- en buitenlandse ontwerpers. Alleen al het winkelraam is een stop waard. Met z’n rood- en zwart gelakte tegeltjes is het met stip één van de allermooiste van ‘t stad!

Louise & Madeleine, Kraanlei 61, 9000 Gent – Open van dinsdag tot zondag van 11:00 tot 18:00 – www.louise-madeleine.be

Agnes & Maurice Gent

Agnes & Maurice Gent

Op de Predikherenlei vind je nog zo’n olijk duo: Agnes & Maurice. De giftstore is een eerbetoon aan Agnes & Maurice, de grootouders van oprichtsters Emely en Silke Van Impe. Je shopt er een unieke verzameling handgemaakte hebbedingen, handtassen en interieurobjecten, van Koreaanse zeep tot Afrikaanse juwelen. Bij Agnes & Maurice vind je zowel designerstuks als meer betaalbare items én ook Emely’s eigen collectie sjaals en truien hangt in de winkel. Voeg daar nog een prachtig gerestaureerd zestiende eeuws historisch pand aan toe en je weet dat deze winkel absoluut een bezoekje waard is. 

Agnes & Maurice, Predikherenlei 9, 9000 Gent – Open van dinsdag tot zaterdag van 10:30 tot 18:30 en op zondag van 13:00 tot 17:00 – www.agnesmaurice.be