Nederland, Texel7 november 2017, door Maartje

PEEK Lifestyle Suites & Streetfoodbar Texel

Nederland, Texel, 7 november 2017, door Maartje

PEEK Lifestyle Suites & Streetfoodbar Texel

Dat PEEK, zowel het café-restaurant als het logeer- adres, een plekje op deze site zou krijgen, was al duidelijk voordat yours truly PEEK überhaupt had bezocht. Het eerste dat je leest op de website van PEEK is namelijk: ‘Eric Pekel, eigenaar van PEEK, heeft iets met kroketten’. Nou. Ik ook. Altijd al gehad. En hoewel ik me soms dan mag gedragen als een foodsnob, mag je me wakker maken voor een zacht wit bolletje met een krakende kalfskroket. Of een garnalenvariant met een glas Ruinart Champagne. Toch die snob... Jaja.

Barts-Boekje- PEEK Lifestyle Suites

Voor zijn kroketten en bitterballenlabel selecteert Erik Pekel zelf de dieren bij Texelse boeren, en ook de garnalen komen uit de eigen wateren. Eén keer per maand rijdt hij met een koelwagen naar een ambachtelijke krokettenfabriek in het Noord-Hollandse Oudkarspel waar de kroketten gemaakt worden met eigen kruiderij en zonder kunst- matige geur- en smaakstoffen.

 

Er zijn kalfs-, runder- en garnalenversies, en er is de PEEK Waddenkroket met draadjesvlees, of een vegetarische versie met geitenkaas en Texels lamsoor. Tot zover onze gedeelde liefde voor De Kroket. Wat je verder nog moet weten? Dat de PEEK Streetfoodbar een hippe, on-Texelse bar is in het centrum van Den Burg. Ook als je niet van kroketten houdt, kom je prima aan je trekken met gerechten bereid met ingrediënten van het eiland. Boven het restaurant zijn twee ruime slaapkamers en een suite, de PEEK Lifestyle Lodges. De kamers zijn fraai maar de suite moet je hebben. Er is een open haard, een keukentje, er zijn grote bedden en het stijltje is zoals beneden: hip en aantrekkelijk.

Weverstaat 39, Den Burg, Texel
peektexel.com