2 juli 2018, door Maartje

Perfecte zomerkokerij: de BBQ-box van Marley Spoon

2 juli 2018, door Maartje

Perfecte zomerkokerij: de BBQ-box van Marley Spoon

'Men' zegt of denkt wel eens dat dit een food blog is... Nee nee, niets is minder waar: we houden van eten, ja. We kunnen goed proeven, ook waar. En ja, we willen heus graag een eenvoudig recept in elkaar draaien. Maar kóken, dat is toch echt heel iets anders. Daar moet je de tijd voor nemen en dan ga je dingen testen en uitproberen en dan puilen je kastjes uit van de kruiden en specerijen (dat is hier ook wel het geval maar vooral omdat ik de verpakking vaal zo mooi vind). Nee, als dat koken is, dan houden wij het liever bij eten. Onze vrienden van Marley Spoon snappen dat, all year long. Maar op dit moment zijn we vooral fan van het eenvoudige kookconcept dankzij de weergaloze BBQ Box - perfect voor niet-zo-kokende thuiskok met zonnige cravings such as yours truly.

Het mag duidelijk zijn: het betreft hier een maaltijdbox (met zoals het Marley Spoon betaamd alleen biologische producten zoals duurzaam vlees) voor op de barbecue. Al kom je er zo gemakkelijk niet vanaf: in de box zitten namelijk niet alleen goodies die direct op het vuur kunnen, maar ook een heel aantal ingredienten voor begeleidend lekkers. Een goed gevulde salade, gegrilde groente, sausen, knoflookbrood en meer. Er zijn twee keuzes: voor de carnivoren onder ons is er een barbecue vlees box en voor vegetariërs is er een speciale veggie BBQ box.

Het mag duidelijk zijn: het betreft hier een maaltijdbox (met zoals het Marley Spoon betaamd alleen biologische producten zoals duurzaam vlees en vis) voor op de barbecue.

Een vega BBQ box? Ja! Het probleem met barbecueën is namelijk dat mensen dit (te) vaak (alleen) met vlees associëren. Mis! Er zijn namelijk zo ontzettend veel vegetarische gerechten die je op de barbecue klaar kunt maken. Bewijst Marley Spoon met o.a. een paprika gevuld met feta, fetapakketjes met zomergroenten, perzikspiesjes, gekruide aubergines en portobello’s met camembert, om maar wat te noemen. In het vleespakket zitten de ingredienten voor o.a. verrukkelijke bio-cheese burgers, kipspiesjes in saffraansaus, pittige merquezworsten en rundersaucijzen. En ook hier meer dan genoeg voor de gezonde trek in de vorm van salades en meer. Bovendien kun je een dag of twee met zijn 4en BBQen met de box!

De box is ook eenmalig zonder Marley Spoon lidmaatschap te bestellen en kost € 59,90.