16 oktober 2019, door Maartje

Als we één ADE event aanstippen, dan is het deze: Plant House

16 oktober 2019, door Maartje

Als we één ADE event aanstippen, dan is het deze: Plant House

Oke, even de handjes op elkaar voor die titel: PLANT HOUSE. Een huis van planten, tijdens ADE, en dus 'house'. Dol zijn we op dergelijke woordgrapjes, en alleen al om die reden staan we vooraan. Lezen we verder, blijkt dat de hele bedoeling (een initiatief van mooiwatplantendoen.nl, toch al een club met tal van briljante ideeen), ook nog eens ontzettend tof is: PLANT HOUSE is onofficiële ‘afterplantparty’ van ADE waar de je  kunt 'housen' op de zuiverende (hebben we tegen die tijd nodig) en rustgevende (dito) werking van planten én hun sounds.

PLANT HOUSE (by Emmanuelle Vos)

PLANT HOUSE (by Emmanuelle Vos)

Oke, we are talking ‘after’ here, en dus is het zaak dat we gaan bijkomen. Ontspannen. Maaarrrr wel nog met één been, of teen, in de muziek staan. Bijkomen, nagenieten maar wel met muziek. Het betere opladen. Dat doen we maar wat graag met groen om ons heen (en wij niet alleen: onderzoek van onder ADE-bezoekers bewees het! Meer dan de helft van de respondenten wil de natuur in of zich omringen met groen. 62% daarvan denkt dat planten daarbij kunnen helpen). Hallo Plant House!

Een ode aan de natuur voor alle ADE gangers die het event in stijl af willen sluiten, en voor alle ADE ‘diehards’ die door willen feesten (12% van de ondervraagden) of de gezelligheid nog willen opzoeken (24% van de ondervraagden). Zij zijn in Plant House ook aan het juiste adres: resident dj Emanuelle Vos (onze topfavoriet onder de NL-DJ’s) is van de plantenpartij en draait twee sets per dag, met planten. Inderdaad: met planten.

Dat levert een interactieve set op: als bezoeker doe je mee door de vele hangende planten aan te raken die verbonden zijn aan haar draaitafel – dat moet je eigenlijk meemaken. Tipje van de sluier: dit gaat d.m.v. een speciale techniek waardoor er, als je een plant aanraakt, geluid produceert wordt die Emanuelle gebruikt in haar sets. Cool much!

Voor de helft van alle ADE-bezoekers die rust (50%) en ontspanning (43%) wil, zijn er in de andere twee kamers muzikale sets ‘verbonden’ aan planten. Bijvoorbeeld in de ‘Unwind’ badkamer waar het ‘koel, mossig en fris’ is. De badkamer is van vloer tot plafond beplant met de mooiste badkamerplanten (dikke kans dat je dit vervolgens thuis ook wil – een mooiere ode aan al het groen waar je van ontspant, oplaadt en energie van krijgt is er niet). Of de ‘Green Noise’: de slaapkamer van Plant House waar een hemelbed gemaakt van gigantisch overhangende Kentiapalm staat en die je, als je op het bed ligt, voor rustgevende tunes zorgt als je hem aanraakt.

Next level ontspannen met planten! Daar willen we nog even 1 ding over kwijt: veel mensen weten namelijk (nog steeds) niet dat planten veel (gezondheids)voordelen brengen. Ze zuiveren de lucht, geven een gevoel van rust en zorgen voor een betere gezondheid. En dat is totaal niet geitewollensokkig of ver van je bed (!), maar, zo bewijst Plant House, f-ing cool en helemaal van nu.

PS. We hebben nog geen beelden van de het met planten overwoekerde hemelbed, of van de in het groen verstopte badkamer, maar we hebben uit betrouwbare bron dat een en ander aangekleed wordt door De Wunderkammer. Zegt je niks? Wacht maar… Als je eenmaal van ze hebt gehoord, wil je zelf een event hosten in het groen (zei daar iemand ‘bruiloft’?) want de mensen van Wunderkammer Amsterdam zijn plantenstylisten pur sang en doen niet aan half werk: verwacht spektakel!

Plant House is open op maandag 21 en dinsdag 22 oktober van 10:00 – 20:00.

Utrechtsedwarsstraat 13-2, Amsterdam.

Huiskamer – AFTER Emanuelle Vos DJ set 10-11.30am & 5-6.30pm

Slaapkamer – GREEN NOISE 10am – 8pm

Badkamer – UNWIND 10am – 8pm