Nederland17 januari 2020, door Jorien Thijs

Plantaardig eten wordt een makkie met Vegan Vibes

Nederland, 17 januari 2020, door Jorien Thijs

Plantaardig eten wordt een makkie met Vegan Vibes

Het mag geen verrassing zijn dat we ons graag in de watten laten leggen tijdens een avond tafelen buiten de deur. Meerdere gangen, meerdere wijnen, alles erop en eraan. Maar zoals – helaas wel – alles draait om balans, vragen de portemonnee en het lijf ook soms om ietsje minder. Steeds vaker slaan we in het weekend zelf aan het kokkerellen en we krijgen er bijna lol in. Nu op de plank: Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Met vegan recepten die ook de grootste kluns in de keuken in elkaar kan draaien.

Vegan Vibes

Vegan Vibes

Mooie gerechten met – bijna toevallig – plantaardige ingrediënten, we like. Misschien niet zeven dagen in de week, maar gewoon als we er zin in hebben. Goed voor de gezondheid, goed voor de aarde en thanks to Lisa Steltenpool ook heel goed te doen. De beeldschone diëtiste is razend enthousiast over lekker en gezond eten en is een wandelend voorbeeld van de positieve effecten van vegan zijn (hallo stralende huid, hoi knap figuur). Haar boek is no-nonsense en heerlijk toegankelijk. Denk vooral niet dat het alleen maar een kookboek is – Vegan Vibes is voor een heel groot deel een naslagwerk met onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en veel inspiratie om je eigen eetgewoonten onder de loep te nemen. Veganistisch eten is duidelijk een trend, al gaat het met trends zo dat ze over kunnen waaien. En na het lezen en koken uit dit boek, zijn wij ervan overtuigd dat vegan aan blijft.

Nog even over die recepten, want het moet nog eens gezegd: die zijn dus echt hartstikke easy. Zowel qua ingrediënten (spullen die je gewoon in je eigen vaste supermarkt kan kopen), als om te maken. Overal staat de bereidingstijd bij en de om te smullen zo lekkere foto’s maken het een fijn boekwerk om doorheen te bladeren op zoek naar een snel ontbijtje of een verrassend recept. Wij zijn om.

Vegan Vibes