12 september 2019, door Nina van Hilst

Plantfulness helpt je goed te voelen: yoga, meditatie en planten (+ winnen!)

12 september 2019, door Nina van Hilst

Plantfulness helpt je goed te voelen: yoga, meditatie en planten (+ winnen!)

Planten, natuur, energie, rust. Die vier woorden passen helemaal bij elkaar. Intratuin brengt groen in huis en de connectie met mentaal welzijn is daarom heel natuurlijk. Hét tuincentrum - ook online - komt dit najaar met iets nieuws: Plantfulness. Een serie classes waar je thuis door middel van yoga, meditatie en ademhaling - het liefst natuurlijk in een fijne groene omgeving - je helpt om je goed te voelen.

Plantfulness van Intratuin

Plantfulness van Intratuin

Wie kent de situatie dat je net verhuisd bent en je huis nog wat levenloos aanvoelt. Vervolgens wanneer je een mooie plant of een gezellig groepje groen plaatst, is het echt alsof er leven in je huis komt. Planten in onze woonomgeving brengen zo veel. Niet alleen qua sfeer maar ook fysiek geven planten ons schone lucht. Planten kunnen zelfs onze weerstand verhogen en bijdragen aan een ontspannen ademhaling. Planten zijn dus zowel mentaal als fysiek onze groene vrienden.

Op de website van Intratuin leer je welke plant je wat brengt. Een luchtzuiverende Blauwvaren geeft je een energie boost. De Tiengebodenplant is een mooie reminder voor dankbaarheid. Kun je wat rust gebruiken? Denk er dan eens over om je yogamat uit te rollen naast een Jasmijnplant. Plantfulness is een combinatie van mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en fijne informatie over wat planten voor je welzijn kunnen doen.

De vier gratis Plantfulness classes zijn online te volgen. De classes met als thema energie, identiteit, welzijn en rust duren ieder zo’n 25 minuten. En mocht je nog wat groene yoga en meditatie vrienden kunnen gebruiken, Intratuin helpt je de meest passende plant te vinden.

Is yoga nieuw voor je of is je huidige mat versleten? Je kunt (september 2019) via de Instagram van Barts Groene Boekje een yogamat van I Love Yoga (t.w.v. €40) winnen. Wie weet sta je binnenkort met een serie nieuwe oefeningen in je heerlijke groene oase thuis op een fijne yogamat jezelf hernieuwde energie te geven.