Nederland, Amsterdam17 juni 2019, door Nina van Hilst

Plasticvrij en vegan in Amsterdam West: Little Plant Pantry

Nederland, Amsterdam, 17 juni 2019, door Nina van Hilst

Plasticvrij en vegan in Amsterdam West: Little Plant Pantry

In het voorbij fietsen in een van de mooiste straten - en niet alleen qua naam - van Amsterdam West de Bosboom Toussaintstraat, viel ons oog op een nieuw winkeltje. Little Plant Pantry klinkt mega lief. En dat is het ook. Het met eigen handen gebouwde winkeltje - met zitjes en tuintje voor koffie en iets vegan kleins te eten - verkoopt natuurlijke voeding en meer. Zero waste, plant based en gezond voor jezelf en de planeet. Wij zijn mega enthousiast!

Little Plant Pantry Amsterdam

Little Plant Pantry Amsterdam

Klein maar tegelijkertijd zo groots. We weten het allemaal maar zitten zo vast aan onze oude gewoontes – die ons oh zo easy in de supermarkt gepresenteerd worden – waarbij we heel veel plastic en ongezond voedsel consumeren. Als we de milieuvervuiling echt een halt willen toeroepen, zouden we over moeten stappen naar winkels zoals Little Plant Pantry Amsterdam. In het winkeltje in Amsterdam Oud West verkopen ze plantaardige voeding als granen, rijst, bonen, noten, zaden, superfoods, mueslis, koffie, thee, kruiden. Je voelt ‘m wel toch. Al je basisvoeding die gezond, biologisch, diervriendelijk, als het kan fairtrade en – waar het bij Little Plant Pantry echt om draait – verpakkingsvrij. Neem je eigen zakjes en doosjes mee of gebruik een milieuvriendelijke variant van de winkel. Zo makkelijk en zo effectief.

Naast de etenswaren die ze verkopen, verkopen ze ook een kleine selectie verzorgings- en huishoudproducten. Handgemaakte zeep, wasmiddel, kommetjes, potten. En kun je zowel binnen als buiten genieten van vegan lekkers. Croissants, brood, granola en yogurt voor ontbijt. En warme gerechten als soep, quiches en stews voor lunch en avondeten. De tuin is gebouwd door een groepje mensen die zo fan waren van het concept dat ze wilden helpen de Little Plant Pantry te bouwen. Het resulteerde in een met liefde gemaakt tuintje met zitjes en een groentetuintje. Als je even wilt ontsnappen aan de commerciële drukte in de stad, is dit je plek. Zorg dat je een lijstje bij je hebt van de etenswaren die je nodig hebt. En zet hier je eerste stappen naar een minimum waste – want waste free is nog even een droom – leven. De lieve eigenaren kunnen je helpen deze stap te maken. Hadden we al gezegd dat we mega enthousiast waren?

Little Plant Pantry, Bosboom Toussaintstraat 45 Amsterdam