België, Antwerpen29 december 2015, door Maartje

Plein Publiek, Antwerpen

België, Antwerpen, 29 december 2015, door Maartje

Plein Publiek, Antwerpen

Bij iedere Antwerpen-trip loop je er (net niet) langs en de kans is bijzonder groot dat je ze nog nooit gezien hebt, de verzameling leegstaande, vierkante gebouwen op het kruispunt van het Zuid en de Sint­-Andrieswijk, ofwel de Fierens gebouwen. Tussen die blokken gebouwen, op het binnenplein, werd een kas van maar liefst 300 vierkante meter neergezet die Plein Publiek werd gedoopt; op het plein dus, voor alle publiek.

Plein Publiek werd een pop-up om door een ringetje te halen, zo leuk en zo leuk ook voor iedereen. Het idee is namelijk als volgt: de vergeten plek functioneert tijdelijk maar in ieder geval een heel jaar aangezien Plein Publiek alle seizoenen een keer mee wil maken, als laagdrempelig buurtcafe met cocktailbar (hip) en restaurant (met seizoensgewonden gerechten, goed) onder de noemer Congé. In de 'hoofd' serre, de Serre, is iedere dag wat anders te doen: dans­- en comedyavonden, na­het­werkcocktaildrinks en pianobattles. Er is plaats voor kunstenaars of any kind en start-ups (street food o.a.), tentoonstellingen en danspassen. En er is een 'normaal' restaurant waar je any time aan schuiven kunt. Mits vanaf 17 uur aangezien de deuren van Plein Publiek pas om 16 uur open en de keukendeuren vanaf 17 uur. Behalve op zondag: dan schaft eet je vanaf 11 uur al van 'Mama's Pot'; een exotisch menu gebaseerd op de seizoenen.

In een notendop is Plein Publiek een verrassende tropische hang-out, magisch noemen ze het zelf, wat we wat al te hard van stapel vinden, maar wat ons betreft is het absoluut nu al de pop-up van de lage landen, van 2015 en 2016. O ja, op maandag zijn ze dicht. Plein Publiek

beeld links vis @loesvanlook, beeld rechts @dekoninckjoke