Nederland, Amsterdam12 april 2016, door Maartje

Pop-Up Bar: Sturm und Drank, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 12 april 2016, door Maartje

Pop-Up Bar: Sturm und Drank, Amsterdam

Twee net afgestudeerde psychologiestudenten, Jorn en Tobias (Tobi in de volksmond, aldus Jorn), hadden - op zich - meteen als psychologen aan de bak kunnen gaan. Had gekund. Maar (maar!) er was ook nog een (andere) droom die werkelijkheid moest worden: Sturm und Drank, de pop-up. Het idee was (is!) dat er een plek ontwikkeld werd waar cultuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kunst is interessant, maar hoe vaak word er naar een galerie gegaan? Voilà, Sturm und Drank comes in: een plek waar koffie gedronken kan worden, waar ge-exposeerd kan worden (kwestie van naar binnen lopen en de vraag stellen; Jorn en Toby staan open voor iedereen en alles) en waar een biertje met een zak patat verorberend kan worden, luisterend naar Zuid-Amerikaanse muziek. Die friet? Die is dus echt heel goed.

Barts-Boekje-sturm und drank 2

Van die heerlijke gouden rakkers gemaakt door Piet. Heerlijk Hollands. Piet? Die is dus echt hilarisch (even mee babbelen, met de beste man)! Ander idee? De jongens staan voor alles open: Sturm und Drank kan fungeren als bioscoop, als theater, expositieruimte, dansstation.... ga maar door, zolang jongeren en kunst maar in the picture staan. De plek? Die is niet helemaal conventioneel, namelijk het oude politiebureau op de Warmoesstraat. Geeft dit concept nét nog die extra ‘edge’. Kortom: Sturm und Drank, allemaal weer even lekker wat anders, en allemaal weer even he-le-maal hipster.

De pop-up is er tot eind juni maar er wordt gewerkt aan een eventuele verlenging, in de gaten houden dus die Sturm und Drank! Sturm und Drank