19 november 2018, door Maartje

Pop-up broodjes in Amsterdam: de Amsterdam Arepa’s

19 november 2018, door Maartje

Pop-up broodjes in Amsterdam: de Amsterdam Arepa’s

Oh wat wacht? Are-wattus? Arepa. Arepas in meervoud. Ofwel glutenvrije ronde maisbroodjes uit Latijns Amerika (Venezuela vooral) die met bonen (en meer) gevuld worden. En dat is opvallend lekker. Jawel. Veel lekkerder dan je dacht zelfs...

Amsterdam Arepa's

Amsterdam Arepa's

Het is een tikkie beetje ienieminie gehypt. Niet zoals de avocado of de met bloemetjes bezaaide pannenkoek. Nee nee nee nee: de arepa is zelfs helemaal niet zo fotogeniek. En mede daarom juist zo sympathiek. Al kan dat ook aan de smaak liggen: in het geval van de Amsterdam Arepa’s is de Amsterdamse welbekende roeptoeter het helemaal waard. In 2017 popten de zonnige broodjes ook al eens op en nu is het de buurt aan de Albert Cuypmarkt (oke, net het hoekje om)

Bonen dus, die gaan erin, in het maisbroodje. Bij de Amsterdamse pop-up kun je kiezen voor de traditionele vulling van bonen en witte kaas, of voor die met pulled pork of ‘gewone’ Nederlandse kaas. Wij namen die tweede en fietsen daar deze week waarschijnlijk nog een keer voor om. Doe je dat ook, vergeet dan vooral de sausjes niet: dat maakt je broodje net wat meer af. Enjoy!