Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 19-11-2018
  • Amsterdam, Barts Groene Hoekje, Eten & drinken, Nieuw, Uncategorized

Pop-up broodjes in Amsterdam: de Amsterdam Arepa’s

Pop-up broodjes in Amsterdam: de Amsterdam Arepa’s

Je wist niet dat je ze wilde tot je ze proefde. Nee, het is eigenlijk anders: je wist niet wat het waren tot je ze proefde (duh) en toen wilde je prompt nooit meer anders. Of in elk geval voorlopig niet. Pop-up lokaal(tje) 'Amsterdam Arepa’s' is aan, en dan aan zijn gebeurt in de Eerste Swelinkstraat nummer 20 in de Amsterdamse Pijp, op de kruising van de Gerard Doustraat.

Oh wat wacht? Are-wattus? Arepa. Arepas in meervoud. Ofwel glutenvrije ronde maisbroodjes uit Latijns Amerika (Venezuela vooral) die met bonen (en meer) gevuld worden. En dat is opvallend lekker. Jawel. Veel lekkerder dan je dacht zelfs...

Amsterdam Arepa's

Het is een tikkie beetje ienieminie gehypt. Niet zoals de avocado of de met bloemetjes bezaaide pannenkoek. Nee nee nee nee: de arepa is zelfs helemaal niet zo fotogeniek. En mede daarom juist zo sympathiek. Al kan dat ook aan de smaak liggen: in het geval van de Amsterdam Arepa's is de Amsterdamse welbekende roeptoeter het helemaal waard. In 2017 popten de zonnige broodjes ook al eens op en nu is het de buurt aan de Albert Cuypmarkt (oke, net het hoekje om)

Bonen dus, die gaan erin, in het maisbroodje. Bij de Amsterdamse pop-up kun je kiezen voor de traditionele vulling van bonen en witte kaas, of voor die met pulled pork of 'gewone' Nederlandse kaas. Wij namen die tweede en fietsen daar deze week waarschijnlijk nog een keer voor om. Doe je dat ook, vergeet dan vooral de sausjes niet: dat maakt je broodje net wat meer af. Enjoy!