• 17 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
17 July 2018
  • 08-09-2017
  • Amsterdam Centrum

Pop-up Vinegar Bar Amsterdam

Pop-up Vinegar Bar Amsterdam

Of we azijn willen komen drinken? Nou uhh, niet echt? Totdat we het azijn-verhaal lezen en we het toch wel superinteressant vinden klinken. Ja echt. Lees maar mee: in Japan is de vinegar bar booming. Niet met de gewone huis-tuin-en-keuken-azijn die we hier kennen natuurlijk, maar met zorgvuldig gerijpte azijn in verschillende smaken waarmee shotjes, cocktails of gerechten worden geserveerd. En tijdens de driedaagse Pop-up Vinegar Bar in Amsterdam kunnen wij deze trend ook proeven.

De healthy ones onder ons zijn waarschijnlijk wel bekend met de gezondheidsvoordelen van azijn. Net als de gefermenteerde hype heeft azijn positieve invloed op je buikflora. Het drinken van een glaasje goede azijn doet goeds voor de PH-waarde in je lichaam en bevat goede vitamines en mineralen.

We moeten zelf nog gaan proeven maar ze beloven ons dat we niet met een zuur gezicht naar buiten zullen komen. De azijn mogen we vergelijken met een goed gerijpte wijn. En kruiden, honing en fruitsoorten zorgen dat de drankjes minder zuur en zoeter zullen smaken. Namen als Junmai, Sambai, Tosa Dashi en Konbukuro klinken best wel als iets wat we – lekker nieuwsgierig – willen gaan proeven. Toch?

Via deze link kun je een proeverij reserveren op 12, 13 of 14 september.

Pop-up Vinegar Bar bij Porem op de Geldersekade 19 in Amsterdam.