Nederland, Rotterdam16 november 2023, door Lotte van Zijl

Dit restaurant brengt een stukje Portugal naar Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 16 november 2023, door Lotte van Zijl

Dit restaurant brengt een stukje Portugal naar Rotterdam

Ja jongens, Rotterdam is weer een topper rijker, namelijk het restaurant Portugalia Tasca aan het Middellandplein. Voor de niet-Rotterdammers onder ons, dat is ongeveer tien minuten fietsen vanaf Rotterdam Centraal. Bij aankomst word je met open armen ontvangen door de eigenaar en krijg je je (gereserveerde!) tafel toegewezen. De muurschilderingen, open keuken en schattige bordjes trekken meteen je aandacht, maar vergeet niet snel een blik te werpen op de overheerlijke menukaart.

Portugees genieten

Portugees genieten

De menukaart neemt je mee naar de Portugese keuken. Kies als starter de Pica Pau, als hoofdgerecht de Bacalhau à Zé do Pipo (oftewel: gegratineerde stokvis) en neem – uiteraard – de welbekende pastéis de nata toe. Wil je het liefst zoveel mogelijk bestellen? Ga dan voor een aantal kleine hapjes. Leuk om te delen én je proeft extra veel.

Het lieve en jawel, Portugese personeel staat heel de avond met een glimlach voor je klaar. Of je nu een vraag hebt over een gerecht of extra wijn wil, aan service geen gebrek. Nu we het toch over wijnen hebben, wij kozen de fles Planalto Branco en hebben daar geen moment spijt van gehad. Aanrader dus!

Portugalia Tasca