11 augustus 2021, door Nina van Hilst

Welke postpartum care helpt je na de zwangerschap

11 augustus 2021, door Nina van Hilst

Welke postpartum care helpt je na de zwangerschap

Negen maanden draag je je baby en dan kan het feest beginnen. Tussendoor heb je nog 'even' een bevalling en bijkomen van de zwangerschap en bevalling staat - terwijl het babyknuffelen en luiers verschonen op nummer één staat - ook nog op de agenda. Gelukkig wordt het steeds meer bekend dat de pas bevallen moeder eigenlijk bovenaan het lijstje mag staan. Een gezonde moeder betekent een gezonde, gelukkige baby. Welke postpartum care helpt je na de zwangerschap? Deze tips kun je met liefde op je kraamcadeauwensenlijst zetten.

Femmegetic supplementen

Femmegetic supplementen

Het Nederlandse merk Femmegetic focust zich op hormonale balans. Een vrouw maakt in haar leven drie ingrijpende hormonale schommelingen door: tijdens de pubertijd, zwangerschap en menopauze. Orthomoleculair therapeut en gezondheidswetenschapper Desirée Domacassé is in haar praktijk gericht op gezondheid na de bevalling. Vanuit deze discipline heeft ze Femmegetic bedacht. De supplementen bevatten een mix van vitamine A, C, D, K2, ashwagandha, ijzer, zink, selenium en jodium. En helpen de nieuwe moeder bij het verhogen van weerstand tegen stress, tegen vermoeidheid, gezonde weerstand en meer goeds.

Femmegetic

Botanē adaptogenen

Botanē adaptogenen

De Nederlandse webshop Botanē heeft druppels en een drankje voor ondersteuning na de bevalling. De vier verschillende druppels van Milk Moon bieden ondersteuning op verschillende vlakken. Heb je behoefte aan soepele borstvoeding, een beter dag- en nachtritme, minder stress of minder piekeren? De kruidendrank Postpartum Restorative Tonic zorgt voor een beter fysiek en mentaal herstel na de bevalling. Botanē verkoopt adaptogenen, dit zijn kruiden, planten en paddenstoelen die op een natuurlijke wijze de balans in het lichaam herstellen.

Botanē

Buikbinding, rebozo en kraammassage

Buikbinding, rebozo en kraammassage

Hoewel zwanger zijn en bevallen een prachtige ervaring kan zijn, er gebeurt fysiek nogal wat met je lijf. Naast het nemen van genoeg rust voor het herstel, kun je je lichaam ook een handje helpen. Liefdevolle aandacht geven aan dat fantastische lichaam dat net een mens op de wereld heeft gezet is een goed idee. Hier zijn verschillende technieken voor die doulas en postpartum verzorgers aan je kunnen geven. Buikbinding is een techniek waarbij een 17-meter lange katoenen doek om je buik wordt geknoopt. Deze buikwikkel brengt de heupen, buik en ribben weer bij elkaar. Bij een rebozo ritueel kunnen meerdere elementen worden ingezet, maar het inwikkelen van je lichaam door Mexicaanse geweven doeken staat centraal. De kraammassage geeft steun op heel veel punten als betere genezing, sneller terugtrekken van de baarmoeder en stressvermindering. Allemaal een cadeautje voor jezelf.