Spanje, Mallorca12 mei 2021, door Anne Abendroth

Artistieke getaway: Potter’s House Mallorca

Spanje, Mallorca, 12 mei 2021, door Anne Abendroth

Artistieke getaway: Potter’s House Mallorca

Man oh man, wat zijn we weg van deze fijne plek in ons geliefde Mallorca. Want as you know, zijn we verliefd op interieur design. Vooral als het van die lekkere aardste tinten zijn. Afijn, het Potter's House ligt in het noordoosten van Mallorca, in het kleine stadje Son Servera. Een heuse artistieke getaway.

Potter's House

Potter's House

Picture this: serene en sfeervolle binnen- en buitenruimtes met een tuin waar je U tegen zegt. Een waar walhalla voor de creatieveling. Het Potter’s House werd in 2017 gekocht door Luciano Giubbilei. Een heuse meester als het gaat om het creëren van tuinen. Voorheen waren het huis en bijbehorend atelier eigendom van keramiste Maria Antonio Carrió. Luciano ontmoette Maria voor het eerst toen hij een bezoek bracht aan haar studio. De twee brachten de hele dag pratend door over de overeenkomsten in hun werken. Toen Maria zes maanden later overleed, werd Luciano aangespoord door zijn vrienden om het huis te kopen. Eigenlijk ontstond meteen al het idee van een artistieke getaway om de herinnering aan Maria levend te houden en voort te borduren op hun gesprek die ene dag. Zo gezegd, zo gedaan. Twee jaar later nodigde Luciano de Zweedse keramiste Maria Kristofferson uit om de eerste te zijn die deel nam aan de artistieke getaway.

 

Luciano wil vooral artiesten helpen die prachtig werk maken, maar nog niet zo bekend zijn. Hoe hij dat wil doen? Simpel. Door gesprekken aan te gaan, waardoor creatieve ideeën worden opgewekt en je uit die welbekende comfort zone stapt. En of je geïnspireerd raakt van die oh zo mooie andere omgeving.  Want die tuin – oh mio dio. Wij voelen ons wel inspired hoor, ha! Dit zeggen we wel, maar hier bij Bart zijn we geen heuse pottenbakkers maar goed… Waar een wil is, is een weg zeggen we dan.

Enne… De originele tuinstudio van Maria heeft nog steeds een mix van onafgemaakte stukken en originele vormen die zij gebruikte om haar stukken te maken. Vinden we gaaf. Oh en je kunt hier ook lekker kokkerellen in de prachtige keuken. Hulde.

Beeld van de Instagram van Potter’s House

Potter’s House

 

 

 

 

 

Mallorca met de kids? Kijk dan even hier.

Op zoek naar fijne restaurants in Mallorca? Lees meer.