Nederland, Amsterdam23 april 2019, door Milou Verbeke

PRESSROOM in het INK Hotel Amsterdam: Speakeasy bar en restaurant in één

Nederland, Amsterdam, 23 april 2019, door Milou Verbeke

PRESSROOM in het INK Hotel Amsterdam: Speakeasy bar en restaurant in één

Bijna vier jaar geleden alweer opende het INK Hotel Amsterdam aan de Nieuwezijds Voorburgwal haar deuren en daarmee ook de deuren van restaurant PRESSROOM Amsterdam. Ligt niet altijd op de route en soms vergeten we even dat 'ie er zit. Hoogtijd dus om weer eens langs te gaan bij het pand wat al in de vroege jaren van 1900 de thuishaven was van de Nederlandse krant 'de Tijd'.

PRESSROOM Amsterdam

PRESSROOM Amsterdam

Door de schuifdeuren via de hal met plantenwand wandel je zo langs de receptie het restaurant in. Overal zijn details die verwijzen naar de vroegere functie van het hotelpand, zoals oude telefoons, drukpersen en typemachines. Naast de bar van het hotel (daarover hieronder meer) is zelfs een bibliotheek te vinden. Het restaurant met open keuken is gezellig druk, zelfs op maandagavond. Begin met een cocktail – want die zijn echt heel goed- de INKredible bijvoorbeeld. Net zo lekker als de woordgrap leuk is.

Twee cocktails verder is het tijd voor het eten. Een gevarieerde kaart, met voor ieder wat wils. Wij aten de warme aspergesalade met paddenstoelendressing (we hebben er weer één voor galgje) en de zalm gravlax vooraf. Die laatste was heerlijk mals en smolt bijna weg op je tong. Daarna een perfect gegrilde tonijn met rucola, sinaasappel en venkel en de maiskip. Vergeten we door al dat lekkere eten bijna de wijn (grapje natuurlijk). Eerst een Spaanse Verdejo (top voor bij de lichte voorgerechten) en vervolgens een rode wijn van wijnhuis Familli Perden uit de Côtes du Rhône. Tot slot de toetjes, want hé, daar moesten we er natuurlijk minimaal twee van proberen. Keuze viel op de chocolade mousse met Grand Marnier (precies romig én luchtig genoeg) en een vanille cheesecake met een Oreo-bodem. Net een tikkie te zoet voor ons, maar voor de echter suikerliefhebbers onder ons een waar feest-toetjes-festijn.

The Editor's Speakeasy

The Editor's Speakeasy

Hadden we het net al even over de cocktails die je echt moet gaan proeven; eens in de zoveel tijd verandert de bar van het INK Hotel Amsterdam in een Speakeasy bar (ja die – van de drooglegging). Even terug naar de jaren ’20 mét geheime ingang en een wachtwoord om binnen te komen. De bar wordt met een gordijn gescheiden van het restaurant en de Great Gatsby vibe hebben ze hier goed begrepen. Her en der staan knappe barmannen achter kleine barretjes cocktails te brouwen en aan de grote bar moet je wezen voor de overige (alcoholische)kaart. Zo heb je een ‘Rum Punch Royale’ met, naast rum, cava en honing of ‘The Lovecraftian’ (favoriet!) met bourbon en frambozensiroop. Houdt de Facebook van het INK hotel in de gaten voor de volgende Twenties-party: Facebook.com/inkhotelamsterdam.
Pressroom.amsterdam