Nederland, Rotterdam11 mei 2021, door Maartje

Rauw, met een gouden randje: Hotel Le Marin, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 11 mei 2021, door Maartje

Rauw, met een gouden randje: Hotel Le Marin, Rotterdam

Rotterdam is de enige échte stad van Nederland, hoor je wel eens. En nu we er laatst weer eens een weekendje vertoefden, en wel bij Hotel Le Marin, Rotterdam, de titel gaf het al weg, begrepen we waarom veel mensen dat vinden. De stad voelt als een mini New York. Omdat het er zindert van de mogelijkheden, kansen, en verschillende stijlen en smaken, allemaal vlak naast en door elkaar. De peperdure designboetiek naast het ouderwetse shoarmatentje. Het park, inclusief barista met oldtimer, aan de voet van het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen, waar tientallen skaters omheen zoeven. Waaronder te coole ladys met mini-Louis Vuitton om hun schouders.

Hotel Le Marin, rotterdam

Hotel Le Marin, rotterdam

Het Depot – door de Rotterdammers grappend ‘De Pot’ genoemd – is een spiegelend gebouw van bijna 40 meter hoog waarin je live de hele stad terugziet. Een van de mooiste ‘levende’ kunstwerken die we ooit hebben gezien. En op datzelfde plein zien we óók nog een immense festivalstellage waarop het Eurovisie Songfestival staat aangekondigd. Het lijkt wel alsof de rauwe kant van de stad niet hoeft te worden opgepoetst, gladgestreken of opgeruimd, zoals in Amsterdam en Utrecht. Die ongeordende kant mag er gewoon zijn. En dat voelt wel lekker, als een verademing. Hier is voor iedereen plek, en zeker ook voor citytrippers zoals wij. 

We slapen in Le Marin Boutique Hotel in Delftshaven, dat in april 2021 haar designer deuren opende. Dit is een klein hotel in het oude Rotterdam West, in het vooroorlogse Middelland. 

Het hotel zit in een hoekpand en heeft een prachtige bar mét buurtterras; Bar Bató.  Toen wij er waren, duurde het nog een paar dagen voordat het terras voor het eerst openging vanwege corona, maar de bedoeling is dat dit een vaste hang-out voor de buurt wordt. Je kunt er voor je eerste kopje koffie terecht, ’s middags uitgebreid lunchen en aan het eind van de middag gaat er flink worden geborreld met pizza’s uit de oven en borrelplanken met charcuterie. ’s Avonds kun je er terecht voor een drie- of viergangendiner met onder andere een gegrilde steaksalade, Pressé de Legumes en een citroentaartje met muntkruimels.

Nog niet uitgekletst met je boo? Ga lekker aan de ‘Paloma’s’, ‘Cuban Mules’ of G&T’s (cocktails, bingo ☺). En daarna rol je zo, hup, je bedje in. Dat trouwens voortreffelijk is, kunnen wij uit ervaring vertellen. Het bed heeft een stevig matras, lekker fris katoen over de dekens en er is een prachtige badkamer met veel marmer, goud en zwart (inclusief Marie Stella Maris douche spullies. We like!). De kamer, het hele hotel, is fris, stijlvol en vooral heel nieuw. We voelden ons dan ook helemaal opgeruimd toen we wakker werden. Nouja, op een piepklein katertje na dan, van al dat lekkers.

 

Tip: in mei 2021 heeft Le Marin Boutique Hotel een leuke aanbieding; vanaf €69,95 per persoon kun je er overnachten, word je ontvangen met een bubbeltje, krijg je daarna een cocktail en lekkere bites, een 3-gangen diner én ’s ochtends ook nog een uitgebreid ontbijt (allemaal op de kamer). Aanradertje hoor. En nu we toch bezig zijn; Le Marin heeft ook nog een zusje dat net open is: Le Petit Marin Boutique. Een kleine variant van Le Marin. Ook hier kun je terecht met een leuke aanbieding: vanaf 59,95 per persoon een overnachting, een permium sushi box voor 2, 2 biertjes van de stadshavenbrouwerij en een luxe ontbijbox.