Nederland, Amsterdam18 mei 2019, door Jorien Thijs

Redbone, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 18 mei 2019, door Jorien Thijs

Redbone, Amsterdam

Daar waar ooit een klassiek Chinees restaurant zat, huist sinds kort Redbone. Maar wie denkt dat er met de komst van een nieuwe spot en een andere cuisine een complete restyling heeft plaatsgevonden, heeft het mis.

Redbone

Redbone

De bar is nog van toen, net als de lampen en het systeemplafond. Gooi er een Perzisch tapijtje, knallend behangetje, posters van Blondie en Bowie en ingelijste foto’s van Ajax tegenaan en je komt uit bij Redbone. De tafeltjes in precies lekkere blauwtint en de oranje barkrukken maken het af. Hysterisch? Niet eens, want de mix is een regelrechte match. Niet of-of, maar en-en. Heerlijk.

Op je bord al net zo’n disco aan kleuren, zoals we van de Indiaase keuken zijn gewend. Alleen is alles een tikkeltje milder dan de hardcore curry die we normaal eten. Op verzoek maken de koks het trouwens alsnog wat pittiger. Afblussen doe je met een mango lassi of de punch, op zich al een reden om hier een keertje te gaan tafelen.

Overgens is Redbone ook een prima plek om alleen een biertje met een paar snacks te pakken. Zo is het ook bedoeld door eigenaar Waldy Brewster, zie al langer goede zaken doet in Amsterdam West. Waldy zit namelijk ook achter Golden Brown aan de J.P. Heije. Het relaxt hoekcafé met de fijne Thaise happen. Wie is er niet een avondje doorgezakt? Wij voorspellen een net zo golden toekomst voor Redbone.