Nederland, Amsterdam8 december 2017, door Maartje

Restaurant ACE Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 8 december 2017, door Maartje

Restaurant ACE Amsterdam

Dat je naar buiten komt en er een ratatouille aan gedachten door je heen gaan. Waar zijn we nu eigenlijk net geweest? Het eten is van topniveau, het interieur alsof je op een mooie oude houten zolder zit – terwijl je toch echt middenin de Utrechtsestraat op de begane grond bent - en er hangt een easy sneakergevoel qua vibe. Restaurant ACE opende eind November zijn deuren en is een fijne mix van tegenstrijdige elementen. And we like it.

Chef Rik Thesing leerde de kneepjes in diverse ster-keukens – bij Ron Blaauw en De Bokkedoorns om maar even stoer te doen – en het was tijd voor zijn eigen tent. De tent moest ongecompliceerd goed zijn qua eten, relaxed qua sfeer en een Amsterdamse touch hebben. En bij toeval in de zaak waar Rik jaren geleden als leerling-kok begon bij ’t Fornuis, opende hij zijn droom. Want oude liefde roest niet natuurlijk. Bij Restaurant ACE koken ze met klassieke Franse technieken gerechten met inspiratie uit de vele culturen die Amsterdam telt. Tot januari kun je aanschuiven voor een 3 tot 6-gangen menu vanaf een schappelijke – vinden wij – 38 euro. In het nieuwe jaar is er ook à la carte. Wekelijks wisselend, vegetarisch, goede wijnen, het is er.

Barts Boekje - ACE amsterdam2

Het interieur van Ace Amsterdam bleef grotendeels zoals het was. Eigenlijk zonde dat we het verrassingseffect er een beetje af halen. Een oud, Iers kloosterinterieur - wat het meest doet denken aan een knusse, donkere zolder – geeft een warm en intiem gevoel. En je verwacht het niet op deze plek. Mist je dit niet gelezen had natuurlijk. Met de ronde zitjes en enkele verstopte tafeltjes in hoekjes vinden we ACE absoluut datingmateriaal. Een goed bord eten voor je neus en laat die liefde maar opbloeien. Extra leuke feature zijn de openingstijden van de keuken. Doordeweeks is de keuken geopend tot 23.00 en in het weekend zelfs tot 24.00 uur. Dus je kunt die date – of gewoon met je vrienden of zakelijke afspraak – gerust wat later op de avond afspreken zonder daarbij aan kwaliteit van eten af te hoeven doen.

Al met al zijn we fan. Door het eten op de eerste plaats en de spannende mengelmoes van vibe, interieur en stijl op de tweede. Nog een keer aanschuiven om het allemaal even te laten bezinken lijkt ons een uitstekend plan.

Restaurant ACE, Utrechtsestraat 33 Amsterdam