Nederland, Amsterdam19 februari 2024, door Sascha Laks

Een mysterieus (maar culinair!) restaurant op de Wallen in Amsterdam: Bellezza

Nederland, Amsterdam, 19 februari 2024, door Sascha Laks

Een mysterieus (maar culinair!) restaurant op de Wallen in Amsterdam: Bellezza

Op de Wallen kun je sterren(waardig) eten, namelijk bij restaurant Bellezza. Hoe komt zo'n sterrenrestaurant op deze locatie? Na de succesvolle oprichting van het Prostitutiemuseum kon eigenaar Melcher de Wind deze geschiedenisrijke plek in Amsterdam nog niet loslaten. Hij wilde de buurt eer aandoen, en dus heeft hij een piekfijne locatie omgetoverd tot een nog mooier restaurant. De mysterieuze sfeer die ook op de Wallen hangt, vind je terug in dit restaurant. De ingang is al een hele ervaring. Door de steeg, tussen de hagen door, vind je het prachtige Bellezza (de naam zegt het al). Naast Melcher staat the one and only chef Davy van Wezel. Deze chef kookt letterlijk de sterren van de hemel. Een jonge, zeer getalenteerde chef die met veel liefde en plezier de meest exclusieve gerechten op tafel tovert.

Bellezza

Bellezza

Een restaurant als Belleza vind je niet vaak. Dit concept is namelijk één uit duizenden. Een kleine explainer voor dit restaurant is geen overbodige luxe. De dinerzaal is omringt door spiegels. Of, zo lijkt het, want stiekem zijn die spiegels monitoren. Voor de (in 2024 lopende) editie Food is my religionheeft de kunstenares Chan een show ontwikkeld die de gerechten complimenteert. Terwijl je aan het dineren bent, zal je omringt worden door de prachtige video’s en de bijbehorende muziek die Chan heeft samengesteld. Een non die de kaarsen (digitaal) komt aansteken, say what? Iedere ruimte die je instapt is net weer even anders. Ontvangst met amuse in de bar daarna hup terug naar de spiegelzaalVoor het dessert mag je jezelf verplaatsen richting boven. Want dessert staat ook wel gelijk aan heaven toch? En er is meer, veel meer, maar dat verklappen we hier niet… Daarvoor mag je het vooral lekker zelf gaan ontdekken. Op dit moment is er een 7 gangen menu en kost €87,50. Als je echt helemaal gek wil gaan kun je ook nog een bijpassende wine tasting erbij boeken.

 

Locatie, locatie, locatie

Locatie, locatie, locatie

Om het (on)nodige zoekwerk te besparen: verstopt dat zit Bellezza wel een beetje. Maar hé, dat werkt dubbel mee aan de experience. Aan de Oudezijds Achterburgwal, ín een grachtenpand aan de Wallen, betreed je het restaurant. Maar niet voordat je door een goed verscholen smal steegje, recht tegenover Theater Casa Rosso, de toegangspoort trotseert (voor wie durft). Maybe, maybe not, maar het kan kloppen dat je de plek nog (her)kent van restaurant Blauw aan de Wal. Die hebben er ruim , voordat restaurant Bellezza er haar intrek deed, tien volle jaaren gezeten. Maar nu dus Bellezza en daar zijn we stiekem meer dan content bij. In een notendop: vreselijk goed eten plus een giga goed concept. Dat is wel wat het is.

Reserveren kan hier. Ons advies? Doe het snel, want straks ben je te laat en is deze editie van divine dining weer voorbij.