Nederland, Haarlem11 juli 2017, door Maartje

restaurant Diga Haarlem

Nederland, Haarlem, 11 juli 2017, door Maartje

restaurant Diga Haarlem

Was daar laatst hier op Barts Boekje al een lijst met Haarlemse Nieuwen, vergaten we zowaar Diga. Zonde. Maar bij restaurant Diga zijn ze gelukkig niet al te verlegen en stuurden ze ons - heel terecht - een bericht. Zo kwam het dat we afgelopen week de hele middag op het terras van deze nieuwe Haarlemse stek (afgelopen april geopend) doorbrachten. Ons hoor je niet.

Pim, de eigenaar, heeft al sinds mensenheugenis restaurant Parels op de Oude Groenmarkt en een tweede restaurant kon eigenlijk niet uitblijven. Nu wil het toeval (goh) dat Pim een giga-Italië-fanaat is... Het geboorterecht van Diga, weten we nu. In het gigantische pand waarin restaurant Diga huist, kon hij alles kwijt wat hij wilde: open keuken, een extra ruimte voor feestjes, een bar en het allerbeste: een vinoteca. Of in het geval van Diga: de DigaTeca. De hoeveelheid wijn is reuze en je kunt er je eigen fles uitkiezen. Of je uitgebreid laten adviseren. In ieder geval is het een must enige tijd in de vinoteca te vertoeven, trust us.

Buiten die wijnkast om is het bij Diga top voor zowel diner als lunch. Lunch is nietsnietgeen saai broodje maar een kaart vol met warme gerechten. In ons geval een plank vol met hammetjes, risottobal (een absolute favoriet), calamari met saffraan mayonaise, gepofte pompoen met San Daniel ham en nomnomnom. Doe daar een wijnarrangement bij en je blijft waar je bent. Diga