1 oktober 2020, door Michel + Renske

Weekendje Kopenhagen? Laat je verwennen bij restaurant Frank in Kopenhagen

1 oktober 2020, door Michel + Renske

Weekendje Kopenhagen? Laat je verwennen bij restaurant Frank in Kopenhagen

Lekker uit eten... Dat is heus niet zo moeilijk, zeker niet in de heerlijke stad die Kopenhagen is. Wellicht is het de vis die nooit verser kan dan in Scandinavië of de liefde voor goed eten die ze hier allemaal met de paplepel ingegoten krijgen?

 

Afijn, lang verhaal kort: een nieuwe favo in Kopenhagen is absoluut restaurant Frank. Een restaurant in het centrum van de stad waar voornamelijk locals komen. Een combinatie die je niet vaak ziet maar die zeker weten aangeeft dat het helemaal snor zit bij Frank.

Restaurant Frank Kopenhagen

Restaurant Frank Kopenhagen

Bij Frank word je welkom geheten met een half glaasje wijn van het huis, om er lekker in te komen denken wij. Ons hoor je niet klagen. Dan zit je je immers niet met droge mond te vergapen boven de menukaart. Frank biedt een menu met 4 gangen voor een leuke prijs maar mocht je liever iets van de kaart kiezen dan raden ze 5 gerechten voor met z’n tweeën aan. Zijn wij altijd voorstander van want – des te meer te proeven.
Indien je dit doet zijn ze ook nog zo lief om de porties gewoon in twee mooie porties op te maken, niks niet met twee setjes bestek in een bordje pielen maar ieder een eigen bordje. Heerlijk vinden we dat – en bovenal erg service gericht. Puntje erbij voor Frank.
Vergeet vooral niet advies te vragen als het om een lekker bijpassend wijntje gaat. Daar weet Frank wel raad mee. Zo is er keuze uit zo’n 1100 wijnen die ze allemaal op voorraad hebben, knap als je daar een keuze uit kan maken.
Qua gerechten waren we erg onder de indruk van de toast met cantharellen, kippenlevermousse en truffel. Je likt er zeg maar net je vingers niet bij af. Die moet sowieso besteld worden als je het ons vraagt.

Mocht Frank je smaken naar meer? Ze hebben onlangs een zusje geopend (Polly) in het altijd gezellige Frederiksbergen, dus hungry voor ontbijt of brunch, dan kan je ook daar terecht.