Israël, Tel Aviv7 oktober 2022, door Gili Papier

Restaurant George & John: een must voor als je in Tel Aviv bent

Israël, Tel Aviv, 7 oktober 2022, door Gili Papier

Restaurant George & John: een must voor als je in Tel Aviv bent

We hebben al een aantal tips gegeven voor als je in Tel Aviv bent, maar eentje is er om daadwerkelijk over naar huis te schrijven. Onze absolute favoriet als het op restaurants in de culinaire hoofdstad van de wereld aankomt.

George & John (onderdeel van hotel The Drisco, ook een tip voor als je op zoek bent naar een trendy boutique hotel in het hipste deel van de stad) is het summum op het gebied van fine dining Isreali cuisine. Chef Tomer Tal is een de meest toonaangevende jonge Israëlische chef-koks en geeft elk gerecht ongekende diepte door gebruik van diverse kooktechnieken als roken, grillen en 'pickelen' van producten. Misschien een open deur, maar alles waar Tomer mee kookt is van lokale telers en zó vers dat de ingrediënten in combinatie met de verbluffende kooktechniek zorgen voor een wauw effect. De elegante sfeer van het hotel en het restaurant maken dit een perfecte locatie voor een bijzondere avond uit. George & John moet absoluut op je go to restaurant lijstje staan en dit is waarom..

Finger licking good

Finger licking good

Een sfeervolle locatie is 1, goede service is 2 en als het eten dan ook nog eens van het allerhoogste niveau is, dan heb je (eens in de zoveel tijd) de perfecte restaurantervaring te pakken. Soms is een gerecht zo waanzinnig dat je nog nét niet je bord wil aflikken. Bij George & John kom je toch in de verleiding bij het proeven van sterwaardige gerechten: carpaccio van geroosterde en geblakerde koolrabi,  auberginerolletjes met aubergine crème (klinkt simpel – is het niet), calamari a la planca, perfect gegaarde zeebaars of hemelse lamskoteletjes. Men o men, dit wil je. Het zuurdesembrood was (brood)nodig om alle smaken tot de laatste druppel van het bord te dippen, sponsen en deppen.

 

 

Historische grond

Historische grond

Fun fact: het restaurant is vernoemd naar George & John Drisco, twee Amerikaanse broers die 150 jaar geleden Le Grand Hotel openden, net buiten het toenmalige centrum van Tel Aviv. Ter ere van deze twee pioniers is het hotel The Drisco gaan heten en draagt het iconische restaurant dus ook hun naam. De historische atmosfeer hangt in het gebouw, waar je tegenwoordig (weer) kunt slapen, alsof je een stap terug doet in het roemruchte verleden van deze magische plek.

Tip van ons: zorg dat je binnen zit met uitzicht op de bar, de lounge en de patio, want mensen kijken, dat kun je hier. En als je na een avond dineren nog zin hebt in een cocktail, dan kan dat aan de bar waar ze graag adviseren over de house cocktails en mocktails.

Dus zoals ze in het Ivriet zeggen: Jalla Jalla let’s go!

Hotel The Drisco & restaurant George & John
4-6 Auerbach St. Tel Aviv-Jaffa