Israël, Tel Aviv30 juni 2022, door Mick + Dior

Dit zijn de beste vegan restaurants van Tel Aviv, Israël

Israël, Tel Aviv, 30 juni 2022, door Mick + Dior

Dit zijn de beste vegan restaurants van Tel Aviv, Israël

Eerder schreven we op Barts Boekje al dat Tel Aviv de on-officiële vega(n) hoofdstad van de wereld is. Het is de bakermat van goed eten, dus meer tips over where to go en voornamelijk: where to eat zijn meer dan welkom. Dus hop: we tippen een paar vegan plekken in Tel Aviv, dit zijn de leukste vegan restaurants in Tel Aviv.

Green Roll

Green Roll

Een sushibar, maar dan extreem vegan: zo zien we ze het liefste. Green Roll is letterlijk om je stokjes bij af te likken. Bij Vegan sushi denk je misschien aan saaie rollen, maar het tegendeel is waar. Want zelfs zonder vis, weten ze een feest te bouwen op de borden. Geloof je het niet? Go, go, go. The Green Roll is volledig veganistisch en zo creatief met verse ingrediënten.
Dat betekent genoeg variatie en ook een perfecte aanrader, basically voor iedereen die van sushi houdt.

Goodness

Goodness

Snelle hap, minder snelle service: dat dan weer wel. Maar hey, waarschijnlijk ben je op vakantie en Tel Aviv maakt een hoop goed. Die veganistische happen, die maken ook een hoop goed. Goodness is volledig veganistisch, zelfs de hamburgers. Komt meteen onze eerste tip: die kun je eigenlijk echt niet overslaan. Trust us, bij deze tent weten ze hoe ze moeten koken. En bewaar zeker een plekje voor het dessert.
Let op, het is niet groot dus het kan wat aan de drukke kant zijn. Maakt het wel weer knus, that’s for sure.

FourOneSix (416)

FourOneSix (416)

Over FourOneSix (416) kunnen we kort zijn: wat een fantastische kaart. Als we je wat tips mogen geven, dan zouden we zeggen: ga voor de heerlijke vegan calamari en tartaarsaus en vergeet ook zeker de vegan shoarma niet.
Ze omschrijven zichzelf als een cocktailbar in New York-stijl met een keuken op plantaardige basis. En die combinatie van plantaardig en cocktails, daar kom je echt wel voor terug.
Een leven net als Mick en Dior? Zij wonen als Nederlanders in Dubai en raden het iedereen aan. Vanuit Dubai gaan ze op vakantie naar steden als Tel Aviv. Maar dat wonen in Dubai, dat doen ze wel met een goede voorbereiding. Ga je voor een langere tijd naar een stad als Dubai? Dan is het verplicht om een lokale ziektekostenverzekering te hebben. Eigenlijk zijn werkgevers verplicht om een verzekering voor hun medewerkers te regelen, maar soms moet je dit zelf regelen. De dekking is dan weer bij elke verzekeraar anders en vaak beperkt. Lokale verzekeringen met een uitgebreide dekking zijn ook nog eens superduur.
Daarom de tip van flip voor de expats! Velen kiezen ervoor om een lokale verzekering met een minimale dekking af te sluiten en daarnaast een ziektekostenverzekering af te sluiten, zoals de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering of de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. Dat is vaak goedkoper dan een lokale verzekering met een uitgebreide dekking. Meer lees je hier.

Anastasia

Anastasia

Als we in Tel Aviv zijn, dan willen we buiten zitten. Het liefst op een fantastisch terras met heerlijke service. Daarvoor moet je echt bij Anastasia zijn (en binnen ziet het er al even knap uit). Bestel er meteen de echt goede vegan kaasplank en de soba-salade en je reis kan niet meer stuk. Al kun je op de uitgebreide kaart genoeg andere opties vinden, mocht dit net niet zijn wara je trek in hebt.

The Green Cat Pizza

The Green Cat Pizza

Op vakantie mag je losgaan, uit je dak en eens gek doen. Dan verlangen we naar pizza, vegan pizza in dit geval. The Green Cat Pizza is een kleine tent, maar o zo fijn! Pizza on the go kennen ze ook.

Plof neer met je pizzastuk, binnen of buiten. Je kunt je pizza per helft zelf customisen met ingrediënten naar eigen keuze. En let op: aan kleine pizza’s doen ze hier niet.

Je vindt locals, veganistische toeristen en mensen die nieuwsgierig genoeg zijn om te weten wat veganistische pizza is. Dat zorgt voor een gezonde en gezellig mix. En als we je vertellen over cashew kaas en veganistische mozzarella, dan weet je waarschijnlijk waarom we lovend over The Green Cat Pizza zijn.