Nederland, Den Haag22 mei 2017, door Maartje

Restaurant Kua, Den Haag

Nederland, Den Haag, 22 mei 2017, door Maartje

Restaurant Kua, Den Haag

Hou je van Mexicaans? Ga dan maar in de startblokken… Mexicaans restaurant Kua in Den Haag heeft namelijk het hele interieur vernieuwd. Ha! Meteen een goede reden om deze plek (weer eens) onder de aandacht te brengen aangezien de Mexicaanse keuken van Kua fantastisch is. Bij Kua namelijk écht Mexicaans eten, met specialiteiten uit verschillende regio’s. Wie niet van pittig houdt is hier niet aan het goede adres. Begin bijvoorbeeld met gefrituurde jalapeños met kaas of Mexicaanse ceviche. Nom.

Kua, Den Haag 2

Vervolgens kun je kiezen uit enmoladas, enchiladas, quesadilla’s of tacos, van vulling met kip en chipotle salsa tot een vulling van black angus met gegrilde groente. Eén van Kua's specialiteiten is de donkere tortilla met kip en mole poblano, een pittige saus van onder andere cacao, amandelen en chili, een soort spicy chocolade smaak dus. Ontzettend rijk van smaak, apart en onwijs lekker, aanrader! Overigens ook als vegetarische optie te bestellen. So you know. Nieuw op de kaart: vistaco’s in bierbeslag met chipotle mayo, in de stijl van regio Baja.

Ook aan de kinderen wordt gedacht, die kunnen een kleine quesadilla gevuld met kip en kaas bestellen.

Kua, Den Haag 5

En toe? Toe wacht je een zo mogelijk nog zwaardere keuze: een aardbeien topping of cajeta (karamel) topping op een van de lekkerste cheesecakes ooit. Of je gaat voor een Mexicaanse flan of een café Kua, Mexicaanse koffie met tequila koffie likeur. Verder allerlei Mexicaanse biertjes en limonades op de drankkaart, om nog maar te zwijgen over de Margharitas. Op dinsdag en woensdag tussen 17:30 en 19:30 is het happy hour, dus drink je ze met 50% korting. ¡Salud!

Kua, Den Haag 3

Speciale Mexicaanse beeldjes, schilderijtjes, leuk behang en tegeltjes sieren het restaurant waar ook regelmatig live muziek te horen is en waar op gezette tijden thema-avonden worden georganiseerd. Houd Kua’s Facebook pagina in de gaten voor de actuele planning. En wil je de yummie tortilla’s van Kua thuis? Kan ook. Ze verkopen ze namelijk voor de meeneem, om thuis nog te vullen. Al moet je van hele goede huize komen wil je de speciale mole poblano van Kua evenaren… Challenge accepted? Kua.